РФ знову вдарила по енергетиці: у яких областях є ушкодження

Постраждали енергетичні об'єкти у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях

У ніч на 20 червня Росія завдала нового масованого удару по енергетиці України. Ворожі БПЛА пошкодили обладнання у чотирьох регіонах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram Укренерго.

"Сьогодні вночі російські БПЛА завдали нового масованого удару по об'єктах цивільної енергетичної інфраструктури України", - йдеться у повідомленні.

Станом на 06.10 пошкоджено обладнання на об'єктах у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій та Київській областях. Наслідки уточнюються.

Раніше голова правління Національної енергетичної компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький попередив, що ситуація з енергетичною системою в Україні буде складнішою цього тижня.

Глава "Укренерго" зазначив, що основна причина, чому не вдасться уникнути відключень світла для побутових споживачів, пов'язана з прогнозованим зростанням енергоспоживання через спеку, а також внаслідок виведення в ремонт чергового енергоблоку АЕС. Це призведе до того, зазначає Володимир Кудрицький, що в цей період ситуація в українській енергосистемі "відчутно буде складнішою", ніж було раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Укренерго розповіли, коли буде багато відключень та назвали причину.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія продовжує завдавати масованих ракетно-дронових ударів по Україні. Президент Володимир Зеленський наголошує, що основною метою агресора продовжують бути енергетичні об'єкти нашої країни. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), Кремль планує посилити обстріл, зокрема гідроелектростанцій та гребель, щоб перешкодити становленню українського оборонного комплексу. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" енерго-терор, що відбувається, а також розповіли, чого очікувати далі – і як ефективніше відбивати подібні удари.