Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ знову качатиме тему переговорів: навіщо це кремлю – чи є шанс на відновлення діалогу
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знову качатиме тему переговорів: навіщо це кремлю – чи є шанс на відновлення діалогу

Росіянам потрібний перепочинок для накопичення нових сил, щоб продовжити досягнення поставленої стратегічної мети щодо України – нове поневолення

2 листопада 2022, 13:50 comments2412
Поділіться публікацією:

Росіяни продовжують качати тему переговорного кейсу. І явно активізують її напередодні саміту "Великої двадцятки", наміченого на середину листопада. Які перспективи переговорів? За яких умов вони стануть можливими? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

РФ знову качатиме тему переговорів: навіщо це кремлю – чи є шанс на відновлення діалогу

Переговори. Фото: з відкритих джерел

Суть готовності кремля до переговорів – зупиняємо бойові дії та переглядаємо державні кордони

Експерт фонду "Майдан закордонних справ", співзасновник "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень", експерт з питань окупованих територій Юрій Смєлянський розмірковує так:

"Кремль справді готовий до переговорів з Україною будь-якої миті. Питання лише в тому, який результат переговорів росія вважає для себе прийнятним – і чи є сенс Україні за таких очікувань виходити на переговори з агресором. У кремлі розуміють, що війну з Україною програно. Але це не означає, що там відмовилися від планів повторно поневолити Україну. Росіянам просто потрібний перепочинок для накопичення нових сил, щоб продовжити досягнення поставленої стратегічної мети щодо України – нове поневолення".

Найімовірніше, продовжує експерт, у ході бажаних для кремля переговорів буде сформульовано позицію закріплення за росією окупованих територій Кримського півострова, Донецької та Луганської областей.

"Кремль був би не проти зберегти за собою також окуповані території Херсонської та Запорізької областей. Нові території – як плацдарм для наступної війни та постійного тиску на Україну під час її підготовки", – зазначає Юрій Смєлянський.

Тобто, пояснює він, суть готовності кремля до переговорів – зупиняємо бойові дії та переглядаємо державні кордони. Нехай, мовляв, Україна відмовиться від частини своїх територій – і Росія знову пообіцяє шанувати державний суверенітет України. На якийсь час, поки в Росії йтиме підготовка до нової війни проти нашої країни.

"Пам'ятаємо, що будь-які угоди з росією не стоять і паперу, на якому вони написані. Якщо переговори почнуться і пройдуть у такому варіанті – Україна програла, а влада Росії розповість своєму електорату про нову велику російську перемогу. Істерія настроїв на нове завоювання України набиратиме обертів у процесі підготовки до нової війни, – попереджає Юрій Смєлянський. – Умовами реальних переговорів є вихід ЗСУ на міжнародно-визнані кордони України, повна деокупація суверенної території України".

Кремль просто вкотре бреше, намагаючись імітувати якийсь рух уперед у переговорному процесі

Нардеп V, VI та VII скликань, екс-заступник голови Радміну Автономної Республіки Крим, голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права" Андрій Сенченко вважає, що на даний момент немає перспектив для переговорів.

"З боку Кремля відбувається лише імітація бажання переговорів з одночасною спробою звинуватити Україну, що є якась "добра воля" Москви, а Київ ігнорує простягнуту руку", — пояснює експерт.

При цьому, наголошує він, позиція Кремля абсолютно не змінилася. Російська влада хоче розвалу нашої країни, підпорядкування української території. І це їхня "переговорна позиція".

"Та позиція, яку сформулював президент України – абсолютно правильна. Нагадаю, що вона полягає в наступному: ми готові сісти за стіл переговорів лише після того, як буде звільнено всі захоплені агресором українські території, включаючи Донбас та Крим. Причому предметом переговорів за такого розкладу будуть лише репарації, компенсації з боку РФ – Українській Державі, бізнесу та громадянам, які постраждали від російської агресії у всіх її проявах та фазах, починаючи з 2014 року. Поки що Кремль просто вкотре бреше, намагаючись імітувати якийсь рух уперед у переговорному процесі", – констатує Андрій Сенченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна вже знає, як боротися з іранськими ракетами: голова ВП Андрій Єрмак розкрив подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини