Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ знала про підготовку теракту: Буданов назвав причини чому Кремль допустив трагедію
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ знала про підготовку теракту: Буданов назвав причини чому Кремль допустив трагедію

Кирило Буданов повідомив, що про підготовку теракту в Підмосков'ї РФ знала ще з лютого і свідомо допустила трагедію

28 березня 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

Росія заздалегідь знала про підготовку терористичної операції в Підмосков'ї, проте допустила її або через "боротьбу веж Кремля", або через неоціненність масштабів того, що може статися. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час розмови на Третьому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій заявив начальник ГУР Міноборони України Кирило Буданов.

РФ знала про підготовку теракту: Буданов назвав причини чому Кремль допустив трагедію

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

"Як мінімум, 15 лютого 2024 року РФ знала про підготовку. Я вам більше скажу, ця інформація пройшла через розвідуправління угруповання у Сирії. Ось звідти вона пішла до Москви. І нехай не розповідають казки, що це дивним чином все матеріалізувалося нізвідки", – наголосив голова української розвідки.

Також Кирило Буданов поділився своїми роздумами щодо того, навіщо у Кремлі допустили, щоб це сталося. Перший варіант – це, як у них заведено, боротьба "веж", щоб зараз зняти кілька чиновників. Інший варіант – вони насправді недооцінили масштаби того, що відбудеться. Думали, що це буде локальніше, і хотіли звинуватити в усьому Україну.

За словами Буданова, Росія знала, звідки прийдуть бойові групи через які дві країни вони переміщалися на територію держави-агресора.

Глава ГУР зазначив, що у Кремлі вже тричі змінювали версії того, що сталося у підмосковному Crocus Сіту Hall, намагаючись хоч якось приплести до теракту так званий "український слід".

"З’явились пояснення Патрушева і Бортнікова, який там звинуватив мене особисто і що це все взагалі зробила Україна. Це є нісенітницею. До речі, якщо ми торкнулись цього болючого питання, хоч це й ворог, але я не схвалюю в принципі терористичні акти проти цивільних людей", — заявив Буданов.

За його словами, Росія сама посіяла хаос і самовпевнено вважала, що зможе його контролювати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вплине теракт у Підмосков'ї на російсько-українську війну: які плани у Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини