Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ збирається наступати в ще одній області: що означатиме втрата Торецька
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ збирається наступати в ще одній області: що означатиме втрата Торецька

Загарбники активно готуються до наступу у районі Роботино

25 червня 2024, 10:05
Поділіться публікацією:

Російські війська не відкидають планів прорвати оборону ЗСУ. Де може активізуватись ворог? Що зміниться на фронті, якщо росіянам вдасться захопити Торецьк? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

РФ збирається наступати в ще одній області: що означатиме втрата Торецька

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Вся увага на південь Запорізької області

Військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо" висловив думку, що армія РФ накопичує резерви для активізації бойових дій на півдні Запорізької області.

"Зараз дуже мало подається інформації про те, що російська окупаційна армія активно готується до наступальних дій у районі Роботино. Росіяни активно завозять у порт Маріуполя військове спорядження та техніку. Вони намагаються повністю забезпечити угруповання військ на півдні. Думаю, що найближчим часом вони розпочнуть активні бойові дії на півдні Запорізької області та можливо південно-східної частини Донецької області", — попередив експерт.

Селезньов зазначив, що російські окупанти нарощують своє угруповання на тимчасово захоплених територіях України. За його словами, зараз ворогові важливо розтягнути українські резерви та ресурси на різних напрямках фронту.

Експерт наголошує, саме тому разом із подіями, що відбуваються на півночі Харківщини, ворог намагатиметься трансформувати свою чисельну та технічну перевагу на півдні України. Це завдання, яке вимагає від своїх генералів Путін. Він нещодавно заявив, що готовий виходити на переговори з Україною, якщо Київ відмовиться від Запорізької, Донецької, Луганської та Херсонської областей. Втім, навіть за такого сценарію, Путін не дотримуватиметься жодних угод.

Головна мета РФ — створення лінії фронту по відрізку Часів Яр — Костянтинівка

Військовий експерт Сергій Грабський в інтерв'ю Radio NV висловив думку, що окупаційна армія РФ зараз активно нарощує наступальні темпи на Донеччині, зокрема росіяни збільшили кількість атак у напрямку Торецька. Вони хочуть оточити українських військових у місті, аби отримати доступ до частини донецької міської агломерації.

Експерт розповів, що просування ворога до дороги, яка з'єднує Покровськ і Костянтинівку, є досить небезпечним, адже вийшовши на цю дорогу, противник може розвивати наступальні операції вже у бік Костянтинівки, а надалі й у бік Покровська.

"Що означає прохід противника до цієї траси? Очевидно, якщо подивитися на карту, побачимо, що Костянтинівка є ключем, який утримує наші позиції, підтримує позиції в районі Торецька, де зараз так само розв'язалися активні бойові дії. Таким чином ми говоримо про те, про що давно зрозуміли, про що не припиняли говорити — про комбіновану операцію противника, яка має на меті прорватися як з півдня, так і з північного сходу до Костянтинівки для того, щоб створити загрозу оточення наших військ у Торецьку", — пояснив військовий експерт .

Він додав, що головна мета РФ на сьогодні — створення лінії фронту або бойового зіткнення за відрізком Часів Яр — Костянтинівка, приблизно тією трасою, яка з'єднує Покровськ з Костянтинівкою. А Торецьк – це єдина частина донецької міської агломерації і якщо росіяни реалізують свій план, то це серйозно змінить оперативну ситуацію на фронті, причому на майбутнє, бо звільняти цю міську агломерацію буде набагато складніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — повна окупація Новоолександрівки: з'явилася реакція ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини