Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ збирає сила та готує масований наступ: що відомо про напрямки та терміни атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ збирає сила та готує масований наступ: що відомо про напрямки та терміни атаки

РФ треба компенсувати втрати, яких він зазнав за останній час, каже Олександр Коваленко

2 квітня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники  планують організувати новий  наступальний  удар  в серпні або вересні,  повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

РФ збирає сила та готує масований наступ: що відомо про напрямки та терміни атаки

Новий наступ РФ (фото з відкритих джерел)

Як він продовжив,  про це можливо зробити висновок з огляду на темп формування нових частин і набір військ в РФ.

Коваленко  каже, що ворогу потрібно компенсувати втрати, які він мав останнім часом, тому  влітку очікують формування нових підрозділів, а ще доукомплектацію  тих, які  ще не сформовані.

Експерт стверджує, що метою Росії є  окупація Донеччини та Луганщини та спроба  окупації Запорізької області на лівому березі Дніпра.

Перший сценарій:

Атаки Росії  можуть  бути направлені в сторону  Слов'янсько-Краматорської агломерації. Для цього загарбнику  потрібно активізуватись  на:

· Лиманському;

· Сіверському;

· Бахмутському напрямках.

Другий сценарій:

· Спроби загарбників  окупувати Курахове та Вугледар;

· Для цього росіяни мають здобути   контроль над дорогою 0532, яка є логістичною артерією від Мар'їнки на Вугледар.

"Ворог зараз намагається створити умови щодо перерізання цієї логістичної артерії в районі Новомихайлівки. Також вони тиснуть у напрямку Побєди та Водяного зі Солодкого. Фактично вони зараз створюють умови для того, щоб тиснути на Вугледар не тільки з півдня, а й із півночі", — уточнив Коваленко.

До того ж  експерт  наголошує, що  агресор може зробити  спробу в другому півріччі  знову  розпочати наступальні дії в районі Куп'янська.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ хоче захопити чотири українські містаРосійські загарбники  зуміли зайняти район висот біля  міста Часовий  Яр Донецької області, з них  можна вести зоровий і вогневий контроль над прилеглою територією,  повідомив співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини