Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ хоче захопити наступні чотири міста: ворог підійшов до ключових позицій
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хоче захопити наступні чотири міста: ворог підійшов до ключових позицій

З висот відкривається оперативний простір для подальшого просування, каже Роман Погорілий

1 квітня 2024, 21:20 comments3295
Поділіться публікацією:

Російські загарбники  зуміли зайняти район висот біля  міста Часовий  Яр Донецької області, з них  можна вести зоровий і вогневий контроль над прилеглою територією,  повідомив співзасновник проєкту DeepState Роман Погорілий.

РФ хоче захопити наступні чотири міста: ворог підійшов до ключових позицій

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

"Часів Яр — це насамперед висоти. Це дуже великий зоровий і вогневий контроль навколишніх населених пунктів, які знаходяться навколо міста. А це також наші позиції і території, на які ми повинні не пускати ворога", — наголосив він, коментуючи  ситуацію Фокусу.

За словами експерта, з висот відкривається зоровий контроль над  Костянтинівкою, ще — оперативний простір для  дальшого просування  загарбника.

"Часовярівські висоти — це стратегічне місто, яке має вагу коштом висот. Ворога не можна було не те, що пускати, а навіть підпускати до міста. У нас був шанс вибудувати там потужну оборону, підготуватися, щоб цього не сталося", -  продовжив Погорілий.

Експерт зазначив, що  міста Костянтинівка, Краматорськ і Слов'янськ — це глобальна  ціль для російських окупантів, адже  вони хочуть  просунутись до  адмінмежі Донеччини.

В  коментарі Radio NV Погорілий сказав, що  ворожі сили  просунулись на схід до населеного пункту Іванівське.

"Тобто вони зайшли на висоту, яка знаходиться на північ від села, що ставить у неприємну ситуацію, як бійців, які знаходяться в селі, так і логістику. Там зараз тривають заходи щодо стримування ворога, стабілізації ситуації, але вона залишається складною", — зазначив  експерт.

За його словами, росіяни там активно втрачають  велику кількість своїх сил, зокрема,  техніку, піхоту.

"Відповідно, вони вдаються до обстрілів, зокрема Часового Яру, як авіаційними бомбами, так і артилерією, іншими засобами вогневого ураження, бо в них працює типова їхня тактика: не можеш узяти, руйнуй, нищи, зрівнюй усе з землею, чим вони й займаються", — підсумував аналітик.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, скільки РФ накопичила "Калібрів" для ударів по Україні. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини