Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ запустила ракети по Україні: де пролунали вибухи
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ запустила ракети по Україні: де пролунали вибухи

Росіяни запустили ракети по Україні, військові розповіли, де зараз найнебезпечніше

7 лютого 2024, 06:50 comments1164
Поділіться публікацією:

Українські військові зафіксували пуски ракет типу Х-101/555 з російських стратегічних бомбардувальників Ту-95МС у напрямку Каспійського моря. В Україні в низці областей оголошено повітряну тривогу. Як передає портал "Коментарі", про це у Telegram повідомили Сили оборони півдня України та прес-служба Командування Повітряних сил ЗСУ.

РФ запустила ракети по Україні: де пролунали вибухи

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Вже традиційно першу групу крилатих ракет було помічено в прикордонній з Росією Сумської області. Повітряна тривога зараз у всіх областях України.

Ракети прямували до Полтавської області, про це повідомили Повітряні Сили збройних сил України. "Харків — в укриття!", — наголошувалося в повідомленні. Потім стало відомо, що швидкість мети є у напрямку Павлограда. У Повітряних силах додали, що Харкову загрожує ворожа балістика. У Харкові лунали вибухи.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив о 06:03, що окупанти завдають ударів. Чиновник закликав перебувати у укриттях! Мер Харкова Ігор Терехов також повідомив про вибухи у місті.

Потім у ЗСУ закликали сховатися у притулку мешканців Полтави. Після цього повідомили, що на Київ зі Сходу летять ракети.

"Увага! Повітряна тривога пов'язана з ракетною небезпекою через загрозу пусків крилатих ракет з літаків Ту-95МС. Не ігноруйте тривогу! Знаходьтеся в укриттях до відбою", — йдеться в оголошенні начальника Київського МВА Сергія Попка в Telegram.

Також стало відомо, що росіяни атакують дронами на кшталт "Шахед" Миколаївську область.

Раніше представник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк заявила, що росіяни проводять розвідку боєм. За її словами, ворог прагне перевірити готовність систем протиповітряної оборони України.

"Ми бачимо, що пауза, що витримується, між масованими ракетними атаками вже досить зважена. І це може свідчити про підготовку наступних атак. Вони завдають точкові ракетні удари по різних напрямках по території України і намагаються прокласти майбутні маршрути ракетних ударів", — заявила Наталія Гуменюк.

Також вона зазначила, що зараз спостерігається активність вантажних бортів у напрямку Тегеран-Москва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини