Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ йде з Парламентської асамблеї ОБСЄ: у Кремлі назвали неочікувану причину
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ йде з Парламентської асамблеї ОБСЄ: у Кремлі назвали неочікувану причину

Росія заявила, що виходить з Парламентської асамблеї ОБСЄ, адже вона нібито виділяє багато коштів на орган, який підтримує Україну

13 лютого 2024, 18:12
Поділіться публікацією:

До 21 лютого російська Дума і Рада Федерації одночасно приймуть рішення про припинення членства РФ в Парламентській асамблеї ОБСЄ. Таку заяву зробив глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін під час пленарного засідання Держдуми, пише The Insider.

РФ йде з Парламентської асамблеї ОБСЄ: у Кремлі назвали неочікувану причину

Володимир Путін та В'ячеслав Володін (фото з відкритих джерел)

У своєму спічі Володін назвав ПА ОБСЄ "абсолютно несамостійною політизованою організацією, що танцює під дудку Вашингтона".

"Найгірше в цій ситуації, що ми ще гроші платимо, причому одні з найбільших платників, тому треба виходити, припиняти перераховувати кошти", — обурився Володін.

Відомо, що Парламентська асамблея — міжпарламентський орган, що об'єднує 57 держав-членів Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Його було створено у 1991 році, щоб контролювати виконання цілей ОБСЄ, розроблення та реалізації механізмів із запобігання та розв'язання конфліктів і сприяння зміцненню та консолідації демократичних інститутів у державах-учасницях ОБСЄ.

У 2023 році влітку було створено парламентську групу для підтримки України.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Путін намагатиметься завершити війну 2024-гоЧерез невизначеність у США щодо продовження підтримки України у війні проти Росії саме собою постало питання – чого чекати далі від російсько-української війни?  Військовий та політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "Radio NV" висловив думку, що Москва змінила свою стратегію та планує закінчити війну до кінця 2024 року, скориставшись відсутністю допомоги Україні від Сполучених Штатів.

 На його думку, кілька місяців тому РФ планувала триматися до 2025 року, коли до влади в США прийде Дональд Трамп, адже Москва хотіла заморозити конфлікт на цей час. Але екс-президент зміг досягти цілей Кремля, навіть не очоливши Білого дому.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини