Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому Путін намагатиметься завершити війну 2024-го: які шанси в України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Путін намагатиметься завершити війну 2024-го: які шанси в України

Путін може розпочати тотальну мобілізацію відразу після виборів до РФ

13 лютого 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Через невизначеність у США щодо продовження підтримки України у війні проти Росії саме собою постало питання – чого чекати далі від російсько-української війни? Чи є загроза, що путінський режим відчує зменшення підтримки Києва та продовжить активніше атакувати Україну? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Чому Путін намагатиметься завершити війну 2024-го: які шанси в України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путін намагатиметься завершити війну 2024-го

Військовий та політичний аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "Radio NV" висловив думку, що Москва змінила свою стратегію та планує закінчити війну до кінця 2024 року, скориставшись відсутністю допомоги Україні від Сполучених Штатів.

"Прилетів цей чорний лебідь Дональд Трамп, який на рік раніше зробив те, на що в Росії могли від нього сподіватися лише тоді, коли він стане президентом. А він, не будучи президентом, перекрив нам постачання", – заявив Дикий.

На його думку, кілька місяців тому РФ планувала триматися до 2025 року, коли до влади в США прийде Дональд Трамп, адже Москва хотіла заморозити конфлікт на цей час. Але екс-президент зміг досягти цілей Кремля, навіть не очоливши Білого дому.

"Тепер вони кидаються у це вікно можливостей. Таке враження, що вони перебудовуються на те, щоб цього року щонайменше переламати хід війни. А найбільше – можливо, навіть цього року її виграти", – вважає Дикий.

Приреченості немає

Відомий український політолог Володимир Фесенко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що путінський режим ніколи не визнаватиме Україну. Знищення України – це системна глобальна політична ціль путінського режиму. Про це мають знати західні лідери і повинні серйозно ставитися до цього. З такими людьми як Путін, Медведєв компроміси неможливі. Тільки сила може їх зупинити. Домовитися про постійний світ, мирне співіснування з тими людьми, які сьогодні в Кремлі, навряд чи можливо. Але якщо вони відчуватимуть силу, здатність захисту самої України, підтримку України Заходом, жодні з загроз не стануть реальністю. Це буде істерика, не більше.

"Позбавити Україну права на життя – це відображення світогляду і Путіна, і Медведєва, і нинішньої російської еліти. Наша боротьба з ними має сакральний характер – це боротьба за наше майбутнє, за наше виживання як нації. Для цього нам потрібна підтримка наших західних та інших міжнародних партнерів. Але приреченості немає", – вважає Володимир Фесенко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над світовою безпекою: що ховається за заявами Трампа та Орбана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини