Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ вперше в історії застосувала тритонну плануючу бомбу: які наслідки для фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ вперше в історії застосувала тритонну плануючу бомбу: які наслідки для фронту

РФ вперше в історії застосувала тритонну плануючу бомбу і це матиме вкрай негативні наслідки для фронту заявив військовий оглядач Олександр Коваленко

20 червня 2024, 17:31 comments4206
Поділіться публікацією:

Російські загарбники вперше застосували бомбу ФАБ-3000 М54 з УМПК.

РФ вперше в історії застосувала тритонну плануючу бомбу: які наслідки для фронту

ФАБ-300

"Це перше в історії застосування плануючої тритонної бомби",
— повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, про те, що окупаційні війська працюють над УМПК для ФАБ-3000 М54 та можливістю їх застосування з тактичної авіації – Су-34, було відомо ще 2023 року. Тому, додає він, день, коли загарбники почнуть їх застосовувати, було питанням часу.

"І ось, він настав. Чи ми готові до цього? Ні", — заявив Коваленко.

За його словами, рецепт протидії КАБам, що складається з 3-х інгредієнтів, а саме великого радіусу дії ППО для знищення носіїв КАБ на великих відстанях, винищувачі F-16 для знищення носіїв КАБ на великих відстанях та ОТРК ATCMS для знищення носіїв КАБ на аеродром на великих відстанях, у нас або відсутні, або є, але без дозволу ударів територією Росії.

"Тим часом важкий ФАБ-3000 М54, а особливо якщо їх два, перетворюють Су-34 на повільну, неповоротку мету… Але, на жаль і ах", — додав експерт.

За його словами, ФАБ-3000 М54 можуть вкрай негативний вплинути на лінію фронту, значно прискоривши розтин і злам наших ліній оборони та укріпрайонів, якщо рішення про протидію не почнуть прийматись, у тому числі нашими партнерами, максимально швидко.

"Хоча, з урахуванням інформації, що мала, вони повинні були бути давно прийняті… Повинні", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія у травні вперше атакувала територію України із застосуванням надпотужних авіабомб ФАБ 1500 .






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 червня 2024, 16:55

Знов чергове свідчення того що там прогрес, а в нас тихе застійне болото. Всі сподіваються на Фюрера який поїде і випросить все тримається на ньому, а ні на країні в цілому. Там задіяний кожен в нас всі ждуть. З великої 52 мільйонної країни зробили залежного утриманця.


Новини