Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ виводить атаки дронів на новий рівень: з якою проблемою стикаються ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ виводить атаки дронів на новий рівень: з якою проблемою стикаються ЗСУ

Росія встановила новий рекорд по ударах дронами

28 грудня 2023, 10:02
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна показала, що перевагу може мати той, хто має більше дронів та далекобійних ракет. Це зброя, яка дозволяє на великій відстані бити по противнику. Чи справді РФ виводить атаки дронів на новий рівень? Чому ЗСУ все ще не вистачає дронів та ракет? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

РФ виводить атаки дронів на новий рівень: з якою проблемою стикаються ЗСУ

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: з відкритих джерел

Атаки російських дронів можуть стати щовечірніми

Військовий експерт Олександр Коваленко у себе в Телеграм зазначив, що Росія виводить атаки дронів на системний рівень і здатна застосовувати по Україні до 500 дронів на місяць.

"У грудні РВВ нальоти дронів-камікадзе вивели на системний рівень. Практично щовечора, в межах 18:00 – 20:00 здійснювалися пуски кількох груп. Щоденні нальоти говорять про заздалегідь складений та розписаний план грудневого терору", — зазначив Коваленко.

Він також зазначає, що в грудні вже встановлено абсолютний рекорд із застосування дронів-камікадзе Shahed-131/136 за місяць. Попередній рекорд було встановлено у вересні (504), а раніше у травні (406).

"З урахуванням нарощування виробництва Shahed-131/136, не виключено, що Росія може виводити застосування цих дронів на системний, щовечірній рівень, з можливістю застосування в середньому від 400 до 500 од. на місяць", — прогнозує експерт.

ЗСУ змушені робити більше фортифікаційних споруд та ліній оборони

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Фокусу заявив, що проблема України в тому, що не вистачає бойових засобів і хоча Уряд виділив понад 40 млрд грн і підписав контракт з 40 компаніями, але поки що маємо лише презентації про початок їх виробництва, отже, військові поки що не отримали їх на лінії фронту.

На думку експерта, зараз ми не можемо зробити так, щоб під ногами російських окупантів "горіла земля". Крім того, у нас величезна проблема з ракетами, адже з дальністю поразки до 300 км їх немає, як немає потужної авіації з ракетами дальністю від 150 км і ми тільки чекаємо на постачання подібних боєприпасів.

"На сьогодні ЗСУ дуже обмежені у бойових можливостях поразки противника на всю його глибину фронту", — звертає увагу аналітик.

Він наголошує, що без далекобійної зброї буде важко відсунути артилерію окупантів від нашого плацдарму в Кринках, щоб налагодити там повноцінну понтонну переправу, вважає військовий експерт. Без переправи неможливо доставити важку техніку нашим бійцям задля розширення плацдарму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін готується напасти на Європу: яка є ймовірність такого сценарію і чому про це говорять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини