Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ використовує ігрові застосунки для збору даних в Україні: як себе захистити
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ використовує ігрові застосунки для збору даних в Україні: як себе захистити

У ГУР закликають завантажувати мобільні додатки тільки з офіційних джерел

1 серпня 2022, 19:14
Поділіться публікацією:

Російські загарбники через мобільні ігрові додатки збирають дані в Україні. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки.

РФ використовує ігрові застосунки для збору даних в Україні: як себе захистити

РФ збирає дані через ігрові додатки (фото з відкритих джерел)

 У відомстві наголосили, що мова йде про мобільні додатки, які розроблені в РФ, адже до них мають відношення їх спецслужби.

 "Ворог у формі гри через російські застосунки отримує інформацію про розташування військових об’єктів, критичної інфраструктури або схиляє громадян несвідомо допомагати окупантам", — повідомили в ГУР.

Як користувачам себе захисти та убезпечити

  • вас мають насторожити кілька речей, якщо у мобільному додатку треба здійснити фото місцевості, поділитися геолокацією чи намалювати “малюнок” на асфальті.
  • щоб бути у безпеці, варто завантажувати онлайн-додатки тільки з офіційних джерел, зокрема  з AppApp Store, Google Play, Galaxy Store, AppGallery та ін. А ще — перед тим як звантажити та використовувати додаток, треба перевірити інформацію про розробників, доступи, які від вас вимагають при встановленні та відгуки користувачів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у розвідці розповіли, чи є військові загрози для України через "зерновий коридор". "Зерновий коридор", який відкрили через Чорне море, не несе військових загроз для України. Таку заяву зробив начальник Головного управління розвідки Кирил Буданов під час загальнонаціонального телемарафону. Він заспокоїв українців та заявив, що рф не зможе використати "зерновий коридор" для нападу на Україну. Керівник української розвідки розповів, що ракетні комплекси на березі моря не дозволять російському десанту висадитися на нашій землі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/1028
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини