Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ точно такого не очікувала: стало відомо, коли перші F-16 з’являться в українському небі
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ точно такого не очікувала: стало відомо, коли перші F-16 з’являться в українському небі

Як заявив в ефірі «Еспресо» Валерій Рябих, на перші F-16 слід очікувати протягом кількох тижнів

11 липня 2024, 19:09 comments1420
Поділіться публікацією:

Директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих висловив думку, що перші літаки F-16 будуть передані Україні ще до кінця літа цього року.

РФ точно такого не очікувала: стало відомо, коли перші F-16 з’являться в українському небі

F-16

Зокрема він підкреслив, що державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив, що літаки F-16 вже постачаються до України. Йдеться про ті літаки, які нам обіцяли Данія та Нідерланди.

Тобто, саме ці F-16 стануть першими літаками цього типу, які з’являться в Україні.

Як підкреслює Рябих, слова Блінкена фактично можна вважати офіційною заявою, оскільки саме США мають вирішальний вплив на постачання літаків F-16 до України.

На думку експерта, перші F-16 з’являться в Україні протягом кількох наступних тижнів. Він додав, що процес постачання винищувачів F-16 до України невідворотний, це підтвердив Ентоні Блінкен, наголосивши, що перші літаки F-16 з’являться в Україні вже цього літа.

"Думаю, що F-16 зʼявляться в Україні протягом кількох наступних тижнів. Щонайменше до кінця серпня цього року", — підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна уже понад рік очікує на американські винищувачі. Минулого року українські посадовці запевняли, що уже навесні 2024 року вони будуть в небі над Україною. Проте, вони досі не захищають українське небо.

Деякі іноземні ЗМІ навіть заявляли, що Сполучені Штати навмисне затягують процес навчання українських пілотів. І таким чином ніби дають час Росії, щоб підготуватися до зустрічі американських літаків та навчитися їм протидіяти.

При цьому, як заявив голова МЗС Дмитро Кулеба, наразі вже можна сказати, що немає жодних сумнівів у тому, що цього літа в українському небі з'являться сучасні винищувачі F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини