Головна Новини Суспільство Війна з Росією Обіцянка по F-16 виконана: Кулеба зробив важливу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Обіцянка по F-16 виконана: Кулеба зробив важливу заяву

Дмитро Кулеба підтвердив, що перша партія F-16 прибуде до України до кінця літа

11 липня 2024, 12:17 comments2300
Поділіться публікацією:

Наразі вже можна сказати, що немає жодних сумнівів у тому, що цього літа в українському небі з'являться сучасні винищувачі F-16. Йдеться про першу хвилю поставок. Втім, в Україні потребує більше літаків. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "24 каналу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Обіцянка по F-16 виконана: Кулеба зробив важливу заяву

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

При цьому глава зовнішньополітичного відомства України уточнив, що через зрозумілі причини він не може поділитися маршрутом літаків F-16. Коли їх українці побачать в українському небі, то, на думку міністра, всі питання буде знято.

"Ми обіцяли, що влітку 2024-го в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана". Це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже вирішено", — Наголосив глава МЗС.

За словами Дмитра Кулеби, Україна працює на перспективу – над збільшенням кількості літаків, які передадуть Україні. Йдеться не лише про F-16, а й про отримання інших західних моделей суден. Зокрема, МіГ-29, які перебувають на озброєнні дружніх країн.

"Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "Фух, я все зробив, F-16 прилетіли, Patriot приїхали, можна розслабитися". У жодному разі! Ще одне питання не вирішилося, а ми вже починаємо працювати над наступним", — наголосив Дмитро Кулеба.

Крім того, міністр наголосив, що всі системи Patriot, які можна буде знайти у світі та привезти до України, будуть привезені.

"Всі системи Patriot, які можна буде знайти у світі і привезти в Україну, — вони всі будуть привезені. Це може зайняти десь більше часу, десь менше, але Україна потребує цього щита, і вона його отримає", — сказав топ-дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи закриють союзники повністю небо над Україною: який нюанс із F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини