Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ таки збирає армію для наступу на велике українське місто, але все не так просто
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ таки збирає армію для наступу на велике українське місто, але все не так просто

Російські наступальні операції на Харків і Суми відволікатимуть Сили оборони

6 травня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

В РФ  формують Північне угруповання військ, використовуючи  елементи Ленінградського військового округу, щоб  провести  операцію на Білгородсько-Харківському оперативному напрямку. При цьому в  Кремлі нема достатніх сил, щоб  захопити  Харків чи  Суми. Про це інформують в  своєму звіті експерти Інституту вивчення війни.

РФ таки збирає армію для наступу на велике українське місто, але все не так просто

РФ збирає армію для наступу на Харків (фото з відкритих джерел)

Вони цитують  твердження українського військового оглядача Костянтина Машовця, який  сказав, що російські  окупанти  перекидають в склад Північного угруповання військ новосформовані військові частини 44-го армійського корпусу (АК) у межах Ленінградського військового округу (ЛВО).

На початок  травня  агресор перекинув  до складу Північного угруповання військ  військових і техніку 30-го мотострілецького полку (72-га мотострілецька дивізія, 44-й АК, ЛВО) і  солдат 128-ї окремої мотострілецької бригади. Вони ніби  розвантажують на залізничних станціях в  Курській області живу силу  і техніку для  подальшої передислокації до  Північного угруповання військ 

Як стверджує  Машовець, підрозділи 30-го мотострілецького полку на початку   передислокували  на залізничну станцію Курськ, а потім — перенесли далі на Бєлгородську  область, аби направити до місця зосередження  неподалік Харківщини.  

Український експерт погоджується з  попередньою  оцінкою ISW, що  Північне угруповання військ РФ, ймовірно, не зможе  здійснити успішну наступальну операцію, щоб  захопити Харків.

 "Українські офіційні особи все частіше попереджають про загрозу можливої майбутньої російської наступальної операції з метою захоплення Харкова. Однак російським військовим не вистачає необхідних для захоплення міста сил", — говориться в звіті  ISW.

При цьому,  стверджують  аналітики, російські наступальні операції, спрямовані на Харків і Суми відволікатимуть і вимагатимуть перекидання  військових Сил оборони з інших, важливіших ділянок фронту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, навіщо росіяни можуть ломонутися на Харківщину

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 травня 2024, 21:44

А потім здивовано зрозуміть що втратили доступ до Чорного моря. Без Харкова Україна жила вже багато років, там був анклав юдейця Кернеса і діяли його поняття, як зараз в Україні живуть по поняттям Єрмака і разтоптаної конституції. Тому найбільш болісною буде втрата півдня і західного кордону далі все...


Новини