Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ створює в окупації школи-казарми: для чого
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ створює в окупації школи-казарми: для чого

Окупанти перетворюють дітей у мобілізаційний резерв

сьогодні, 17:09
Поділіться публікацією:

У тимчасово окупованому Мелітополі окупанти розпочали впровадження кремлівської програми з мілітаризації українських дітей.

РФ створює в окупації школи-казарми: для чого

Росія залучає до війни українських дітей. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, для цього активно залучаються бойовики армії РФ. Зокрема, голова обласної асоціації терористів “сво” Олександр Остапенко разом із місцевими колаборантами на базі місцевих шкіл створює спеціалізовані класи-казарми для учнів старших класів.

"Окупанти роблять усе для того, щоб перетворити наших дітей на майбутній мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в російській армії. Через подібні “виховні” заходи російська влада намагається створити нове покоління, лояльне до окупантів та готове брати участь у війнах за інтереси Кремля", — йдеться у повідомленні Центру спротиву.

Зазначається, що вже до кінця навчального року окупанти планують подвоїти кількість учнів шкіл з військовою підготовкою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський заявив, що у ході візиту до США партнерам передали пропозиції, які наблизять мир і перемогу України. "Усе ключове для України – на столі у партнерів, усе розглядається. Далекобійність, оборонний пакет, санкції проти Росії, кроки щодо російських активів. Ми по всіх темах встигли попрацювати", — відзначив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що одразу після прибуття на фронт новобранці ЗСУ втрачають убитими і пораненими більше половини особового складу. "Відсутність досвіду та фізичної підготовки робить новобранців особливо вразливими. Через неефективну підготовку більшість новобранців навіть не знають, як правильно тримати зброю. Тренування досі проводяться в радянському стилі інструкторами, які самі часто не мають бойового досвіду. У результаті підрозділи ЗСУ стикаються зі швидкими втратами на фронті", — зазначає Financial Times.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини