Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ ще формує сили для контрнаступу на Курщині: чи зможуть витіснити ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ ще формує сили для контрнаступу на Курщині: чи зможуть витіснити ЗСУ

Росія ще готує сили для того, щоб почати контрнаступ в Курській області і витіснити звідти Сили оборони

17 вересня 2024, 11:59
Поділіться публікацією:

У ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, що кремлівський диктатор Володимир Путін наказав російським військам витіснити ЗСУ з території Курської області до 1 жовтня 2024 року, втім, як повідомив в ефірі 24 каналу військовий експерт з Ізраїлю Давид Шарп, не варто вважати, що противник завжди ігнорує військову доцільність заради виконання наказів до певних дат.

РФ ще формує сили для контрнаступу на Курщині: чи зможуть витіснити ЗСУ

Бої в Курській області

При цьому експерт вважає, що формування російського угруповання в Курській області ще не завершене, а вирішальні бої попереду.

Шарп зауважив, що наразі не можна з упевненістю сказати, чи планує українське командування утримувати захоплену територію в Курщині. Якщо так, то це вимагатиме значних ресурсів – залучення додаткових сил, організації щільної оборони, будівництва фортифікацій та забезпечення вогневої підтримки. За його словами, Росія має завдання витіснити ЗСУ з Курської області. Однак успіх цієї операції залежатиме від швидкості формування російського угруповання і того, як на це відповідатиме українська сторона. Це не односторонній процес, додав Шарп.

Він також зазначив, що українська стратегія стане зрозумілою, коли Росія завершить формування сил і перейде в наступ. Раніше озвучені цифри — 30-35 тисяч російських військових — Шарп вважає силами, призначеними для захисту кордонів (Курська, Брянська, Бєлгородська області).

Зі свого боку, українські сили провели операцію в Курській області з залученням 4-6 тисяч військових, ще кілька тисяч підтримували їх із Сумщини. Росія не має достатніх резервів, тому змушена збирати сили звідусіль. Зараз в районі Снагості наступають частини повітряно-десантних військ та морської піхоти РФ, але їх чисельність невелика.

Шарп також наголосив, що російське командування не хоче перекидати свої війська з ключового для них напрямку – Покровського.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з’явилася пропозиція, щоб Сили оборони самі з достоїнством вийшли з Курської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини