Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ пропонують зняти прапор у Суджі і з гідністю вийти з Курської області
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ пропонують зняти прапор у Суджі і з гідністю вийти з Курської області

Добровільний вихід із Курської області не дозволить РФ хвалитися тим, що російські війська вибили українських військових

16 вересня 2024, 17:08 comments15135
Поділіться публікацією:

Найкращим рішенням для ЗСУ було б символічно зняти український прапор над містом Суджа і вийти з Курської області, залишаючись непереможними, заявив в ефірі "Еспресо" колишній співробітник СБУ, військовий експерт Іван Ступак.

ЗСУ пропонують зняти прапор у Суджі і з гідністю вийти з Курської області

Бої в Курській області

На його думку, якщо Генеральний штаб вважає, що сили РФ в Курській області переважають і що триматися там можна не більше двох діб, то наймудрішим кроком було б вийти з цієї території з гідністю.

"Якщо Генеральний штаб припускає, що в Курській області військових РФ більше, ніж ЗСУ, і що нам триматися, наприклад, максимум дві доби, то правильним рішенням було б із високо піднятою головою, в спокійному темпі, зняти український прапор над містом Суджа, і на фотокамери вийти з Курської області непереможними", — сказав експерт.

Ступак наголосив, що такий відступ дозволив би ЗСУ уникнути втрат та зберегти ресурси, не давши росіянам можливості маніпулювати тим, що нібито вони вибили українські сили.

Він також зазначив, що зараз темп просування ЗСУ в Курській області значно знизився порівняно з першими днями операції. Натомість російські війська мають просування поблизу села Снагость.

Ступак зауважив, що важливо не впадати у зрадофільство і не чекати лише позитивних новин. Він підкреслив, що початкові успіхи, як-от захоплення 350 квадратних кілометрів території у перші 48 годин, коштували значних зусиль. Зараз, за даними Deep State, Україна контролює приблизно 800 квадратних кілометрів Курської області, тоді як близько 300 квадратних кілометрів залишаються у "сірій зоні".

На думку Ступака, перед тим як продовжувати операцію, необхідно оцінити, скільки людей і техніки ще потрібно буде задіяти для утримання сотень населених пунктів. Він підкреслив, що варто добре розуміти як свої можливості, так і сили ворога.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Курській області ЗСУ мають втрати як в людях так і в техніці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини