Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ розпочала "зимову кампанію" ударів по енергетиці України: на Заході зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ розпочала "зимову кампанію" ударів по енергетиці України: на Заході зробили заяву

Захід вважає, що крилаті ракети, які Росія запустила, найімовірніше, є найсучаснішими високоточними боєприпасами, які росіяни накопичували весь цей час

9 грудня 2023, 10:10 comments1801
Поділіться публікацією:

Ракетний обстріл російськими військами України в ніч на п'ятницю, 8 грудня, може свідчити про початок кампанії з ударів по українських критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури, до якої Кремль готувався останні місяці. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Sky News з посиланням на анонімного західного чиновника.

РФ розпочала "зимову кампанію" ударів по енергетиці України: на Заході зробили заяву

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Співрозмовник зазначив, що на Заході протягом останніх кількох тижнів зазначали, що Росія може розпочати скоординовану зимову кампанію ударів по критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури України.

"І, за нашою оцінкою, минулої ночі Росія, ймовірно, спробувала розпочати цю діяльність", – додав він.

За словами чиновника, Росія завдала ударів по Україні з використанням важкої бомбардувальної авіації, "ймовірно, літаків Ту-95, які фактично не розверталися і не використовувалися протягом останніх кількох місяців".

Захід вважає, що крилаті ракети, які Росія запустила, найімовірніше, є "найсучаснішими високоточними боєприпасами, які росіяни майже напевно накопичували протягом останніх кількох місяців", сказав співрозмовник.

"Незважаючи на все це, попередні повідомлення вказують на те, що більшість ракет були перехоплені. Незважаючи на трагічну загибель щонайменше однієї цивільної людини, збитки, здається, мінімальні", — додав він.

Західний чиновник зазначив, що остання атака РФ не координувалася з безпілотниками типу "Шахед", які росіяни активно використовували останніми тижнями.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія перервала паузу в ракетних обстрілах України: скільки ракет та дронів вдалося збити ППО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини