Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ реанімувала армію часів Другої світової війни: де ворог її може застосувати
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ реанімувала армію часів Другої світової війни: де ворог її може застосувати

Росія готується застосувати в Україні реанімовану з часів Другої світової війни армію, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Микола Маломуж

26 червня 2024, 14:51
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони країни-агресора Росії поставило завдання на 2024 рік – сформувати одну загальну військову армію, три корпуси та кілька повітряно-десантних дивізій та морської піхоти. Окупанти можуть готувати близько 60–70 тисяч солдатів для прориву на певних напрямках.

РФ реанімувала армію часів Другої світової війни: де ворог її може застосувати

Окупанти

Як відзначив генерал армії у відставці та колишній голова Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж, 51 армія, яка існувала ще під час Другої світової війни, начебто "реанімована". Росіяни набирають контрактників, мобілізованих та тих, хто проходив строкову службу, які тепер переходять на контракт. За його словами, збирають цю армію по всій Росії.

При цьому Маломуж підкреслив, що рішення про відновлення армії часів Другої світової війни було ухвалене ще пів року тому на колегії Міноборони країни-агресора. Українське військово-політичне керівництво добре обізнане із ситуацією та знає про підготовку 60–70 тисяч особового складу.

Експерт припустив, що, ймовірно, Росія планує використати цей контингент на стратегічних напрямках – на Донеччині для підсилення в конкретному секторі або на Харківщині, де раніше загинуло багато російських солдатів і немає перспектив для ворога.

При цьому Маломіж підкреслив, що переміщення такої сили неможливо приховати. Україна має вісім різних типів розвідки, які контролюють пересування російського людського ресурсу та різних типів вогневого ураження, додав експерт.

Окрім того, він нагадав, що тиждень тому на Луганщині зібралося 10 тисяч росіян та 450 одиниць різного озброєння – танки, БТР, БМП. Україна негайно почала знищувати ворожий резерв, який ще не був готовий до бою. Це ефективно, оскільки знищується не тільки особовий склад та техніка, але й виникає паніка серед ворожих солдатів, заявив Маломуж.

За його словами, тактика ліквідації ворога є дуже важливою. Щоденні втрати противника складають від 1000 до 1700 осіб, щотижневі – від 7 до 12 тисяч, щомісячні – від 28 до 36 тисяч солдатів. Відповідно, 60–70 тисяч військових Україна зможе нейтралізувати приблизно за два місяці.

"Нехай приходять нові, будуть ще потужні удари. Ми їх будемо знищувати й це потужно підриватиме всі військові резерви ворога. Вони швидко їх ні шляхом внутрішніх резервів, ні шляхом Північної Кореї, не поповнять. Це наш пріоритет – нищити резерви ворога в тилах, на полі бою і готувати операцію зі звільнення наших територій", — підсумував Маломуж.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Росії формують нову армію.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини