Головна Новини Суспільство Війна з Росією Нова армія РФ може з'явитися за 2 тижні: чи буде наступ на велике українське місто
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова армія РФ може з'явитися за 2 тижні: чи буде наступ на велике українське місто

Інтенсивні обстріли Харківщини можуть свідчити проте, що російські окупанти готуються до наступу

15 квітня 2024, 22:15
Поділіться публікацією:

Російські  загарбники   можливо  підуть  в новий наступ. Багато експертів   не виключають  просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можливо вказують на підготовку  окупантів. Про це в інтерв'ю Главреду  розповів військовий  аналітик, полковник запасу СБУ Михайло Притула.

Нова армія РФ може з'явитися за 2 тижні: чи буде наступ на велике українське місто

Наступ на Харків (фото з відкритих джерел)

"Наскільки мені відомо, на півночі Харківської області вже мало хто проживає. Втім, евакуація звідти дійсно може свідчити про те, що Росія готує ще одну спробу атаки на Харків. В експертному середовищі є різні думки щодо того, чи вдасться росіянам її здійснити. Серед західних фахівців існує думка, що Харків може бути одним із імовірних напрямків наступу", — зазначив  експерт.

Аналітик  додає, що для наступу на Харків РФ   потрібне  ударне угруповання, чисельністю не менше 100 тисяч окупантів. Такого угруповання  там  нема і для його створення  агресору потрібно багато часу.

При цьому, в Росії готуються до масштабної мобілізації. На  багатьох підприємствах вже  формують людей у резерв. Використавши цей спосіб,  загарбник  збере  200-тисячну армію і відправить в Україну всього за два тижні, наголосив колишній військовий.

"І щоб мобілізувати, наприклад, 200-тисячну армію, потрібно не більше тижня. Залізничним транспортом таке угруповання можна перекинути на тисячу кілометрів. Усе залежить від роботи залізниць, але переміщення можна здійснити і за тиждень. Якщо росіяни почнуть щось робити, через два тижні можна буде побачити їхні рухи", — продовжив Михайло Притула.

Експерт  все ж не вірить, що російська армія  піде  в наступ на Харків.  

"Серед експертів є припущення щодо наступу Росії на Харків, більшість із них дотримується точки зору, згідно з якою росіяни наступатимуть на східному фронті, де в них краща логістика, ніж на півночі від Харкова. Проблема не в переміщенні умовного 200-тисячного контингенту, а в наявності логістичного шляху для реалізації цього завдання. За умови існування маршрутів без різниці, куди перекидати війська — під Мозир, на захід від Києва, чи під Харків", — сказав   полковник.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кремль обрав нові цілі, а Харків буде відволікаючим ударом

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини