Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кремль обрав нові цілі, а Харків буде відволікаючим ударом: що придумав ворог для літнього штурму
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль обрав нові цілі, а Харків буде відволікаючим ударом: що придумав ворог для літнього штурму

Олександр Мусієнко припустив, на якій ділянці фронту зосередяться російські окупанти

9 квітня 2024, 22:15 comments11817
Поділіться публікацією:

Можливість  наступу російських загарбників на Харків  прокоментував  керівник  Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Кремль обрав нові цілі, а Харків буде відволікаючим ударом: що придумав ворог для літнього штурму

Літній наступ Росії (фото з відкритих джерел)

Як він зазначив для  РБК-Україна, РФ навряд чи зможе  здійснити  літом новий наступ на  місто і взяти  його в оточення.

За словами експерта,  загарбники зосереджуються на інших  напрямках  фронту — головні зусилля агресор  сконцентрує на відомих напрямках, що й тепер – це Авдіївка та Часів Яр.

Мусієнко  не виключає, що Харків і Вугледар будуть допоміжними чи відволікаючими  ділянками. Саме так  загарбники  намагатимуться розпорошити українські сили.

"Саме тому я думаю, що основне угруповання діятиме в Донецькій і Луганській областях. Допускаю, що будуть бої та обміни ударами вздовж кордону між Харківською та Бєлгородською областями. Але Росії не вдасться взяти Харків в оточення, а тим більше захопити його", — переконаний  Мусієнко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський відвідав Харківщину і зробив ряд заяв, щодо захисту міста та полегшення життя цивільним. Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область і оглянув будівництво оборонних рубежів. Він заявив, що країна-агресор РФ хоче зробити все для того, щоб змусити жителів Харкова та області виїхати з регіону.

В цьому контексті він додав, що є рішення щодо посилення протиповітряної оборони Харкова, проте в цьому питанні все залежить від партнерів.

За його словами, мешканці цих міст, які страждають від російського терору, потребують політичної волі світу. Вони чекають на рішення, що отримати можливість жити та перемагати той терор, який їм влаштувала Росія.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини