Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відвідав Харківщину і зробив ряд заяв, щодо захисту міста та полегшення життя цивільним
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відвідав Харківщину і зробив ряд заяв, щодо захисту міста та полегшення життя цивільним

Володимир Зеленський заявив, що союзники повинні надати Україні додаткові системи ППО і натякнув, що саме США зволікають із такою необхідною допомогою. Він також додав, що у містян повинні бути легші графіки відключення світла

9 квітня 2024, 18:32
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський відвідав Харківську область і оглянув будівництво оборонних рубежів. Він заявив, що країна-агресор РФ хоче зробити все для того, щоб змусити жителів Харкова та області виїхати з регіону.

Зеленський відвідав Харківщину і зробив ряд заяв, щодо захисту міста та полегшення життя цивільним

Володимир Зеленський

"Все, чого торкається Путін, перетворюється на руїни"
, — підкреслив президент.

В цьому контексті він додав, що є рішення щодо посилення протиповітряної оборони Харкова, проте в цьому питанні все залежить від партнерів.

"Всі наші партнери у світі мають знати, що довіру до них та майбутнє демократичного, вільного світу можна здобути саме зараз і саме в таких містах, як наш Харків, як Запоріжжя, як Херсон, як багато міст Сумщини, Донеччини, як Миколаїв, як міста Чернігівщини, Дніпровщини – усі, де потрібна ППО",
— підкреслив президент.

За його словами, мешканці цих міст, які страждають від російського терору, потребують політичної волі світу. Вони чекають на рішення, що отримати можливість жити та перемагати той терор, який їм влаштувала Росія.

Окрім того, президент відзначив, що зараз в Харкові працюють над створенням необхідних умов, які б зменшили дефіцит електрики. Як підкреслив Зеленський, місто повинно отримати легші графіки відключень.

"Окремо урядовці працюють над допомогою місту та області, щоб подолати наявні енерговиклики. Є правильні пропозиції, ми забезпечимо фінансування"
, — додав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр закордонних справ Анналена Бербок заявила, що російський диктатор Володимир Путін хоче стерти Харків на порох. Вона підкреслила, що Україні вкрай потрібні додаткові засоби ППО як то ЗРК Patriot. За її словами, необхідно провести ревізію серед партнерів у всьому світі, щоб виявити, де є такі незадіяні системи ППО, і оперативно передати їх Україні.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини