Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ просувається на Покровському напрямку: як далеко може зайти ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ просувається на Покровському напрямку: як далеко може зайти ворог

Ворог продовжує наступати на Донеччині

18 червня 2024, 22:47
Поділіться публікацією:

Російські загарбники просуваються вперед на Покровському напрямку, пише офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ просувається на Покровському напрямку: як далеко може зайти ворог

Росія продовжує руйнувати українські міста. Фото з відкритих джерел

"Відбувається те, що я й казав. Ми відходимо з "підкови" між Уманським і Новопрокопівським, оскільки воювати за дві не потрібні посадки немає ані сил, ані засобів. Остаточна втрата Соколу — це вже навіть не питання часу, а факт", — наголосив Микола Мельник.

На думку військовослужбовця, противник, швидше за все, продовжить нарощувати тиск на цих напрямках, а ЗСУ будуть відступати до великих фортифікаційних рубежів.

"Росіяни почали відчувати людський голод, тому широкий наступ пригальмував. Але навіть попри це, росіяни здатні відвойовувати посадки через знекровленість українських бригад. Якщо влада не почне вже сьогодні масово мобілізовувати 25-річних, то післязавтра треба буде мобілізовувати 18-річних. Армія знекровлена. Відсутність ротацій призводить лише до того, що бригади стираються до повної втрати боєздатності", — додав офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на третьому році війни стало очевидно, що в Заходу немає чіткої стратегії завершення війни в Україні, вважає політолог Володимир Фесенко. Політолог відзначив, що станом на зараз є прагнення вирівняти ситуацію на фронті за рахунок європейської та американської допомоги, але залишається відкритим питання, як виходити на мирні перемовини без хоча б часткової перемоги та суттєвих успіхів України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час написання творів в межах проведення підсумкових екзаменів у школах на тимчасово окупованих територіях Донеччини діти зауважили певну тенденцію. Якщо у роботі згадується ім’я Володимира Путіна, то оцінка буде обов’язково вищою. На тимчасово окупованих територіях України є великий кадровий дефіцит вчителів, оскільки більшість українських педагогів відмовилися співпрацювати з окупаційною владою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини