Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ просунулася на двох напрямках: які міста може захопити ворог до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ просунулася на двох напрямках: які міста може захопити ворог до кінця року

Окупанти просунулися на сході України

23 липня 2024, 22:31 comments1279
Поділіться публікацією:

Російські загарбники просунулися вперед на Покровському та Торецькому напрямках, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

РФ просунулася на двох напрямках: які міста може захопити ворог до кінця року

Росіяни продовжують наступ на Донбасі. Фото з відкритих джерел

"Росіяни продовжують просуватися на Сході. Покровський і Торецький напрямки виявилися не такими "залізними", як про них нам казали наші батьки-командири. Але вони багато, що кажуть, — робота в них така", — зазначив Микола Мельник.

За словами офіцера ЗСУ, якщо росіяни продовжать наступальні дії, до кінця року вони можуть захопити Часів Яр та взяти під вогневий контроль Покровськ.

"За даного стану речей до кінця року ми втратимо і Торецький укріпрайон, і Часів Яр, а Покровськ окупанти візьмуть під прямий вогневий контроль артилерії", — розповів військовослужбовець.

За його словами, причини просування росіян та провалів ЗСУ незмінні вже останній рік. А саме: брак живої сили і техніки; неефективний розподіл критично обмеженого ресурсу з боку старших командирів; стратегічні прорахунки командування; провалена мобілізація; здебільшого неефективна система підготовки мобілізованих; провал в забезпеченні озброєнням з боку країн-партнерів; шаблонність реакцій старшого командування на постійні сюрпризи з боку росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається змусити Україну та її західних партнерів до перемир'я, заявив військовий експерт і ветеран АТО Євген Дикий. За його словами, справа у тому, що росіяни не можуть довго зазнавати втрат такого масштабу, їхня армія зношується. Спершу страждає техніка, а потім особовий склад. Як каже Дикий, людей росіяни ще якось поповнюють, хоча якість цих новобранців з кожним набором знижується. Вже на Харківщині це стало очевидним через великий відсоток новобранців, додав Дикий.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини