Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ продовжує підходити до Покровська та захопила ще 2 села: скільки кілометрів залишилося до міста
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ продовжує підходити до Покровська та захопила ще 2 села: скільки кілометрів залишилося до міста

Російські окупанти перебувають в 9 кілометрах від Покровська та змогли захопити ще 2 населені пункти, вказує аналітик.

сьогодні, 18:45
Поділіться публікацією:

 Російські війська захопили два села на Покровському напрямку та наблизилися на 9 км до міста Покровськ у Донецькій області. Про це повідомив експерт з аналізу відкритих даних видання BILD Юліан Рьопке.

РФ продовжує підходити до Покровська та захопила ще 2 села: скільки кілометрів залишилося до міста

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

За його словами, російські збройні сили розширили свій плацдарм на північ, захопивши село Крутий Яр, де до початку війни проживало близько 100 осіб, а також сусіднє село Красний Яр з довоєнним населенням у 200 осіб.

"Російська армія вторгнення захопила Красний Яр і Крутий Яр за 9 км на схід від Покровська", – повідомив Юліан Рьопке, підкреслюючи, що ситуація на Покровському напрямку залишається складною, і окупаційні війська продовжують чинити тиск на українські Сили оборони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський на піку наступу на Донецьку область звільняє досвідчених командирів. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський виводить ще кілька досвідчених бригад із критичних напрямків на Донеччині, про це заявила нардеп Мар’яна Безугла.

 При цьому вона повідомила, що з посади командира 72-ї бригади на піку наступу росіян у Вугледарі звільнили Івана Вінніка. Замість нього призначили Олександра Охріменка, який мав досвід управління 14-ю бригадою, але рік тому Валерій Залужний, після скандалів із корупцією одеського воєнкома Борисова, якого тодішній головнокомандувач захищав до останнього, призначив цього комбрига на посаду керівника Одеського ТЦК та СП.
Як каже Безугла, це було зроблено показово, на кшталт, тримайте. При цьому вона стверджує, що нібито ніхто в Одесі не відчув покращення роботи ТЦК та СП, можливо, тому що "один із найкращих військових командирів", як його тоді представив Залужний, не втримався довго на посаді та був переведений на посаду начальника відділу управління фізкультурно-спортивної реабілітації управління фізичної культури Командування підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини