Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський на піку наступу на Донецьку область звільняє досвідчених командирів
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський на піку наступу на Донецьку область звільняє досвідчених командирів

Нардеп Безугла повідомила, що Сирський звільняє досвідчених командирів, зокрема, звільнено Івана Вінника, бригада якого обороняє Вугледар

сьогодні, 09:55
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський виводить ще кілька досвідчених бригад із критичних напрямків на Донеччині, про це заявила нардеп Мар’яна Безугла.

Сирський на піку наступу на Донецьку область звільняє досвідчених командирів

Олександр Сирський

"Торецькі ротації" з вивчених бригадами смуг відповідальності, де відомий "кожен кущик", в інше пекло тривають прямо зараз. Замість того щоб поповнити ці підрозділи і забезпечити реальні, не фейкові, внутрішні ротації для відпочинку і відновлення людей зі збереженням сталої смуги оборони. Що це, як не сприяння ворогу?" — відзначила нардеп.

При цьому вона повідомила, що з посади командира 72-ї бригади на піку наступу росіян у Вугледарі звільнили Івана Вінніка. Замість нього призначили Олександра Охріменка, який мав досвід управління 14-ю бригадою, але рік тому Валерій Залужний, після скандалів із корупцією одеського воєнкома Борисова, якого тодішній головнокомандувач захищав до останнього, призначив цього комбрига на посаду керівника Одеського ТЦК та СП.

Як каже Безугла, це було зроблено показово, на кшталт, тримайте. При цьому вона стверджує, що нібито ніхто в Одесі не відчув покращення роботи ТЦК та СП, можливо, тому що "один із найкращих військових командирів", як його тоді представив Залужний, не втримався довго на посаді та був переведений на посаду начальника відділу управління фізкультурно-спортивної реабілітації управління фізичної культури Командування підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України.

"І тепер людина, яким би він не був комбригом у 2022 році, але яка перебувала в тилу більше року та не бачила, як змінилася війна, має взяти на себе командування бригадою за екстремальних умов наступу ворога та опанувати новий колектив. Не пригадаю жодного прецеденту, коли це покращило ситуацію", — заявила нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про критичну ситуацію у Вугледарі. Там ворог намагається взяти Сили оборони у подвійне кільце і марить створенням "котла".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини