Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ приховує масове дезертирство окупантів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ приховує масове дезертирство окупантів: що відомо

Ворог зіткнувся з проблемою масового дезертирства

2 січня 2024, 21:21
Поділіться публікацією:

За минулий рік з лав підрозділів російської армії, які беруть участь в окупації українських територій, втекло понад 5 тисяч військовослужбовців. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

РФ приховує масове дезертирство окупантів: що відомо

В рядах окупантів побільшало дезертирів. Фото з відкритих джерел

У Центрі спротиву повідомили, що керівництво РФ продовжує політику приховування інформації про злочини різного характеру, які скоює російська окупаційна армія.

Крім того, відзначили у Спротиві, Кремль приховує факти, які свідчать про деморалізацію особового складу окупаційних військ.

За інформацією джерел Центра спротиву, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях РФ зафіксована рекордна кількість російських солдатів, які потрапили під суд за втечу зі служби.

Зокрема, розповіли у Центрі, впродовж 2023 року понад 5 тисяч судових справ у згаданих  російських регіонах стосувалися самовільного залишення військових частин після початку мобілізації у вересні 2022 року. При цьому кількість вироків стосувалася дезертирства та невиконання наказів вищого командування.

Відповідна ситуація приховується на всіх рівнях влади в РФ, оскільки такі випадки є масовими та стосуються російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях сходу і півдня України.

Центр національного спротиву закликав мешканців окупованих територій допомагати солдатам РФ деморалізуватись, повідомляючи Силам оборони України розташування військових баз ворога.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники створили базу мешканців тимчасово окупованих територій України, яких підозрюють в нелояльності. Наповненням бази займаються співробітники ГРУ та ФСБ. Російським силовикам допомагають місцеві колаборанти з окупаційних так званих адміністрацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини