Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ поширює фейковий "документ" про величезні втрати ЗСУ: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ поширює фейковий "документ" про величезні втрати ЗСУ: що відомо

У мережі почали поширювати фейковий "документ", що містить відомості про величезні втрати ЗСУ

24 серпня 2022, 16:23
Поділіться публікацією:

Загарбники РФ продовжують фейкові вкиди проти України, що є  частиною їх  інформаційно-психологічної війни. Зокрема, у мережі почали поширювати підробний документ, де нібито міститься інформація про втрати ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву  Центру протидії дезінформації в Telegram.

РФ поширює фейковий "документ" про величезні втрати ЗСУ: що відомо

РФ продовжує розповсюджувати фейки проти України (фото з відкритих джерел)

"Рашистські Telegram-канали поширили "документ", який нібито містить відомості про втрати, які за час війни з Росією зазнали українські військові. Пропагандист зазначає про "загальні втрати – 131 014 осіб", — заявили у Центрі.

У відомстві проаналізували документ та навели докази, того, що це підробка. Зокрема, там є чимало помилок, що не властиві українському діловому мовленню, а ще - там є багато росіянізмів: "інформації О загиблих", "отриманих поранення", "числяться". У правилах офіційного документообігу (ДСТУ 4163:2020) йдеться, що штрих-код варто проставляти у центрі нижнього поля першої сторінки.

Тож у Центрі протидії дезінформації вкотре закликають українців перевіряти дивні "документи" і пам'ятати, що поширення фейкової інформації тільки допомагає ворогам.

РФ поширює фейковий ”документ” про величезні втрати ЗСУ: що відомо - фото 2

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Шойгу розповів, чому Росія почала гальмувати свою "спецоперацію" в Україні. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу вирішив виправдатися за те, що наступ російських військ в Україні фактично зупинився. Міністр оборони країни-агресора заявив, що зниження темпів наступальної операції – це свідомий маневр російського військового керівництва, щоб мінімізувати жертви серед мирного населення. Така тактика, пояснив міністр оборони країни-агресора, справді гальмує наступ російської армії, але на цей крок Москва пішла свідомо.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини