Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ пішла в найбільший з танкових штурмів за всю війну: чи вдалося встояти ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ пішла в найбільший з танкових штурмів за всю війну: чи вдалося встояти ЗСУ

За інформацією Forbes, ЗСУ розібралися з одним із найбільших танкових штурмів РФ під Авдіївкою

1 квітня 2024, 11:52 comments5599
Поділіться публікацією:

Російські війська під Авдіївкою здійснили одну з найбільших танкових атак за всю історію війни, але українські захисники не лише її успішно відбили, а й завдали ворогу нищівної поразки – росіяни втратили третину своїх танків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Forbes".

РФ пішла в найбільший з танкових штурмів за всю війну: чи вдалося встояти ЗСУ

Російський танк. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що Росія атакувала за допомогою 36 танків та 12 бойових машин БМП вздовж дороги від окупованого Росією Тоненького до вільного села Уманське. Українська 25-а бригада помітила колону із 48 машин — і сильно вдарила по ній. Як зазначив OSINT-аналітик Kriegsforscher, знищено 12 танків та вісім БМП.

Яким чином 25-а бригада знищила цю рекордно велику російську танкову колону, не зовсім зрозуміло з візуальних свідчень наслідків бою. Але про це не важко здогадатися. її влучним артилерійським обстрілом", — пише видання.

При цьому навіть якщо росіяни справді здобули хоч якісь переваги ціною цих 20 машин, то виграш був скромним. Наступного дня після штурму Центр оборонних стратегій описав бої навколо Тоненького як "позиційні", тобто жодна сторона не просунулась значною мірою.

Як зазначають журналісти, такий масштабний напад росіян наголошує на двох суперечливих тенденціях. Зокрема, якщо ще за кілька тижнів до суботнього штурму російські полки та бригади здебільшого розвертали пішохідну піхоту для настання на захід від Авдіївки, то останніми днями все змінилося, і ворог на цьому напрямі відновив застосування бронетехніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна намагається обхитрити росіян на фронті: The Telegraph розкрив деталі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини