Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перейшла до ударів по Україні балістикою: що зрозумів Кремль і до чого тут Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перейшла до ударів по Україні балістикою: що зрозумів Кремль і до чого тут Захід

Росія розуміє, що в Україні надзвичайно мало комплексів, які здатні перехоплювати балістичні ракети, тому і почала активно бити балістикою

5 вересня 2024, 10:18 comments1464
Поділіться публікацією:

Росія нарощує кількість обстрілів України балістичними ракетами через обмежену кількість систем протиповітряної оборони, здатних їх перехоплювати, повідомив в ефірі "Еспресо" військовий експерт Валерій Романенко.

РФ перейшла до ударів по Україні балістикою: що зрозумів Кремль і до чого тут Захід

Ракетний удар

"Росія зміщує акцент на використання балістичних ракет, оскільки усвідомлює, що в України не вистачає ППО, здатних їх збивати. Через це застосування крилатих ракет знижується, натомість збільшується кількість обстрілів балістичними ракетами", — відзначив Романенко.

За його словами, збиття крилатих ракет та ударних безпілотників може досягати 80-100%, але для знищення балістичних ракет необхідні антибалістичні комплекси.

При цьому Романенко підкреслив, що в Україні є лише п'ять систем ППО, здатних перехоплювати балістичні ракети.

"Нам потрібні більше ЗРК, які здатні збивати балістичні ракети прямим влучанням. Тобто, коли ракета ЗРК збиває балістичну ракету майже на фінальній траєкторії польоту. Така система ППО не просто збиває балістичну ракету, а ініціює її вибух у повітрі. Інакше її немає сенсу збивати. Таких комплексів Україна має лише 5 одиниць. Зокрема, чотири американські ЗРК Patriot та SAMP-T", — пояснив Романенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ вдарила балістикою по Полтаві та Львову. В результаті ударів щонайменше 60 загиблих. Експерти вважають, що Росія перейшла до виконання так званого "плану Б", коли вона буде посилювати терор і бити по цивільній інфраструктурі, щоб викликати паніку серед українців. Розрахунок Кремля на те, що виснажені і налякані українці вимагатимуть від влади піти на мир з Росією на будь-яких умовах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини