Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ перекидає резерви із Запорізької області: де збирається масовано вдарити ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ перекидає резерви із Запорізької області: де збирається масовано вдарити ворог

За інформацією радника мера Маріуполя Петра Андрющенка, РФ перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру

27 липня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

Російське командування перекидає резерви в район Торецька та Часового Яру із Запорізької області. Також окупанти зменшили час підготовки живої сили. Як передає портал "Коментарі", про це в Telegram повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

РФ перекидає резерви із Запорізької області: де збирається масовано вдарити ворог

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"В пріоритеті переміщень — Запорізька область (Розівка/Пологи). Продовжують заходити цілком сформовані підрозділи. Проте, цього тижня трохи сповільнився трафік — пішов на зменьшення", — розповів Петро Андрющенко.

Водночас, за його даними, побільшало "доукомплектованих" підрозділів.

"Тобто з узбережжя Маріупольсько-Бердянської агломерації росіяни обирають із баз підготовки особовий склад. Також спостерігаємо скорочення часу підготовки до 10-15 днів максимум. Ці штурмовики рухаються на північ Донецької області", — додав радник мера.

Андрющенко робить висновок, що росіяни відверто не встигають заміщати втрати в поточному стані мобілізації.

"Ця динаміка незважаючи на спроби накопичити "ударний кулак" у Запорізькій області вдруге провалюється, і вони змушені резерви кидати в район Торецька та Часового Яру", — констатував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — командувач Нацгвардії Олександр Півненко заявив, що в найближчий місяць-півтора армія РФ втратить можливість вести активні штурми і перейде до оборони. Водночас, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов уточнив, що у РФ суттєві проблеми набору "гарматного м'яса", це вплине на ситуацію на фронті. Враховуючи ті повідомлення, які є в інформаційному полі, чи справді російський наступ може захлинутися? Чого чекати на фронті у найближчі місяці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини