Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ переходить до оборони: у США розповіли про зміни на фронті (карта)
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ переходить до оборони: у США розповіли про зміни на фронті (карта)

В ISW повідомили, що окупанти переходять до оборони на півночі Харківської області

сьогодні, 07:52 comments1215
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська переходять до оборонних операцій на північ від Харкова. Це могло статися внаслідок блискавичного прориву української армії до Курської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ переходить до оборони: у США розповіли про зміни на фронті (карта)

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначили, спікер Харківського угруповання військ України полковник Віталій Саранцев повідомив, що російські війська ведуть оборону на рубежі Глибоке-Липці, а заступник командира українського батальйону безпілотників, що діє на харківському напрямку, заявив, що наступ України на Курськ міг вплинути на прифронтову ситуацію. . Він уточнив, що передислокація Росією частини підрозділів морської піхоти Тихоокеанського флоту в неназваному напрямку сприяла рішенню росіян залишитися в обороні.

Саранцев та українські військові офіційні особи повідомили, що російські сили продовжують наступальні операції на північний схід від міста Харкова та атакували поблизу Вовчанська та Тихого 22 та 23 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Курська наступальна операція Сил оборони України суттєво вплинула на ситуацію в районі Глибоке Липці на Харківському напрямку. Про це в ефірі марафону "Супільне Новини" розповів заступник командира батальйону ударних безпілотників Ахіллес 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

Коли почалася Курська операція, ми були на напрямку Липці-Глибоке, тільки там. справді це вплинуло. Я не знаю задуму Курської операції точно, ця історія покаже – тільки зараз Головком знає і Ставка, але я впевнений, що завдання, яке мала Курська операція, вона виконала і продовжує виконувати”, – зазначив військовий.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ЗСУ розповіли, чим доводиться розплачуватись Україні за "Курськ".

РФ переходить до оборони: у США розповіли про зміни на фронті (карта) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини