РФ передала "привіт" НАТО: можлива причина сьогоднішніх ракетних ударів

Речник Повітряних сил України прокоментував наслідки чергових ракетних ударів по Україні

Метою сьогоднішнього ракетного удару Росії по Україні став Старокостянтинів Хмельницької області. Про це, як повідомляють "Коментарі", в ефірі національного телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

За його словами, ракети були запущені з бортів літаків Ту-95 з району Каспію, вони зайшли в повітряний простір України на Південному сході, прямували на Харківщину, потім змінили курс до Дніпра, пролетіли над Кіровоградщиною, долетіли до Львівщини, де вже розвернулись в напрямку Хмельницької області. ППО працювали проти цих ракет за допомогою винищувачів та зенітно-ракетних комплексів. В результаті цього є збиття крилатих ракет над Київщиною і у Дніпрі.

Метою агресора були військові цілі, а також, можливо, бажання приурочити запуск до початку сьогоднішньої роботи комісії Україна-НАТО, припустив Юрій Ігнат.

"Ту-95, давненько їх не було. Давненько-недавненько і ось вони сьогодні з'явились. Якраз проявився до них інтерес і вони з'явилися. Які цілі переслідує ворог зрозуміло: вражати військові об'єкти, об'єкти критичної інфраструктури. І ще сьогодні відбувається саміт Україна-НАТО. І противник завжди на такі символічні дати, заходи робить такі провокації", - зазначив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що напередодні Володимир Зеленський запропонував скликати новостворену раду Україна-НАТО через безпекову ситуацію в басейні Чорного моря.

Тим часом, над окупованими територіями нависла ще одна страшна загроза.

Під Бахмутом ЗСУ знищили військову еліту РФ.

А експерти пояснили, чому війна цього року точно не закінчиться.