Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ намагалася від імені ГУР створити паніку в Україні: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ намагалася від імені ГУР створити паніку в Україні: деталі

За інформацією Страткому, росіяни намагалися від імені ГУР "вкинути" у ЗМІ статтю для створення паніки в Україні

30 липня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

До одного з одеських видань надійшов електронний лист нібито від Головного управління розвідки Міноборони, в якому викладено низку хибних тверджень про ситуацію на фронті та повноваження представників ТЦК. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

РФ намагалася від імені ГУР створити паніку в Україні: деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Лист нібито від ГУР із проханням опублікувати статтю під назвою "Пора повертати своє!" надійшло 26 липня на електронну адресу інтернет-видання "Одесаонлайн".

У розвідці Центру повідомили, що жодних подібних листів не надсилали.

Стратком зазначає, що стаття має явні ознаки російського "вкидання", адже у ній описується несприятлива ситуація на фронті, а у зриві мобілізації звинувачують керівництво країни.

Також у матеріалі стверджується, що нібито: військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації. Заохочується інформування правоохоронних органів людей, які ухиляються від виконання конституційного боргу. Стверджується, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав для зброї для затримання військовозобов'язаних.

"Таким чином пропагандисти хочуть викликати опір серед громадян щодо вступу до лав ЗСУ. І створити панічні настрої та бажання залишити Україну. Поширення псевдостатті від ГУР не допущено", — йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій.

Варто зазначити, 23 липня Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію ще на 90 днів. Цей правовий режим діятиме як мінімум до 9 листопада цього року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Головне управління розвідки Міністерства оборони анонсувало продовження дій проти російських військових із терористичної організації Група Вагнера в Африці. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону запевнив представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

РФ намагалася від імені ГУР створити паніку в Україні: деталі - фото 2


РФ намагалася від імені ГУР створити паніку в Україні: деталі - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини