Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ намагається "посадити" Україну за стіл переговорів: до чого тут бої за Авдіївку
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ намагається "посадити" Україну за стіл переговорів: до чого тут бої за Авдіївку

Російська армія намагається оточити Авдіївку, щоб змусити Україну до переговорів

29 жовтня 2023, 17:30 comments1448
Поділіться публікацією:

Росіяни вважають, якщо їм вдасться захопити Авдіївку, то тоді буде можливість провести переговори з Україною і досягти "замороження" війни на умовах, які вигідні Росії. Таку думку висловив військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу "Еспресо".

РФ намагається "посадити" Україну за стіл переговорів: до чого тут бої за Авдіївку

Бої за Авдіївку (фото з відкритих джерел)

"Я не знаю чому вони вважають, що ми погодимося вести перемовини з ними. Але при досягненні цієї мети вони розраховують на те, що "посадять" Україну за стіл перемовин для того, щоб зупинити цю війну на актуальній лінії фронту.  А далі, ймовірно, вони планують накопичувати сили і в якійсь середньостроковій перспективі знову розпочати наступ вже на більш вигідних умовах", — заявив він.

За його словами, російська армія й далі буде продовжувати продавлювати оборону ЗСУ в Авдіївці. 

"Ситуація там важка, окупанти далі будуть перекидати туди підкріплення, щоб здійснити оточення Авдіївки і досягти цілей. Вони йдуть вперед, у них є певні успіхи на півночі Авдіївки, адже саме там вони сьогодні просунулись до залізниці. На півдні від Авдіївки в них менше просувань, частково там ЗСУ намагаються відбивати позиції РФ", — зазначив Попович.

На думку експерта, росіяни думають, що сьогодні у світі для них сприятлива ситуація, щоб досягнути таких цілей, адже незрозуміло що буде з допомогою від США Україні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, у чому важливість просування Формули миру. На Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою миру. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ по ОДКБ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини