Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може втратити Харківщину: ЗСУ б'ються за важливий населений пункт
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може втратити Харківщину: ЗСУ б'ються за важливий населений пункт

Запеклі бої тривають у Глибокому, що за 7 кілометрів від кордону з Росією, але ЗСУ зберігають ініціативу.

28 серпня 2024, 19:25
Поділіться публікацією:

 На Харківщині тривають запеклі бої з російськими окупаційними силами, зокрема в районі села Глибоке. Українські військові працюють над звільненням цього населеного пункту, про що повідомив заступник командира батальйону ударної безпілотної авіації "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Олесь Маляревич в ефірі телеканалу "Еспресо".

РФ може втратити Харківщину: ЗСУ б'ються за важливий населений пункт

Наступ РФ на Харківщині (фото з відкритих джерел)

"Зараз у селі Глибоке тривають важкі бої, проте ініціатива залишається на нашому боці. Наша мета полягає у деокупації цього населеного пункту. Противник активно обороняється, утримуючи кожен будинок і бліндаж, залучаючи всі можливі резерви живої сили. Росіяни використовують наявні ресурси та резерви, адже невеликі піхотні підрозділи можуть швидко передислокуватися з сусідніх позицій", – зазначив Маляревич.

За його словами, окупанти усвідомлюють, що втрата Глибокого означатиме їх відступ до Стрілечої, яка розташована неподалік від російського кордону.

Це може призвести до втрати територій, захоплених ворогом у травні під час невдалих наступальних дій, а ситуація може розвинутися аналогічно до того, що відбувається в Курській області. Важливо зазначити, що село Глибоке знаходиться менше ніж за 10 кілометрів від кордону з РФ.

Також Маляревич підкреслив, що ворог частково перекидає резерви з Харківського напрямку до Курської області, що відчувається на лінії фронту.

"Наразі зменшилася кількість авіаударів за допомогою керованих авіабомб КАБ. Ми використовуємо це вікно можливостей для покращення наших позицій", – додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Покровському напрямку склалася критична ситуація, проте ворог отримає протидію. Найскладніша та критична ситуація на фронті нині спостерігається у Донецькій області, зокрема на Покровському напрямку. Українське військово-політичне керівництво докладає максимум зусиль для зміцнення оборони на цій ділянці фронту, ухвалюючи всі необхідні управлінські та кадрові рішення, повідомив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини