Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може ще довго атакувати небо над Україною, - голова оборонного комітету ВР
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може ще довго атакувати небо над Україною, - голова оборонного комітету ВР

Генерал-лейтенант каже, що не варто сподіватися, що російські повітряні атаки припиняться через брак у росіян засобів ураження

16 грудня 2022, 22:26
Поділіться публікацією:

У Росії є ще достатньо ресурсів атак України з повітря і досить інтенсивно впродовж кількох наступних років. Також немає приводів для оптимізму стосовно російських запасів крилатих ракет повітряного базування. Про це заявив голова оборонного комітету Верховної Ради, генерал-лейтенант Михайло Забродський, пишуть "Коментарі".

РФ може ще довго атакувати небо над Україною, - голова оборонного комітету ВР

Михайло Забродський

За його словами у виданні "Укрінформ", у РФ є сили та засоби, щоб підтримувати й збільшувати угруповання авіації користуючись зі збільшення чисельності її бойового складу, "який вражає".

"Росія продовжує перекидати з "тилових" округів авіаційну техніку для поповнення втрат і має ще достатньо ресурсів на кілька наступних років, — зазначає Михайло Забродський. - Показовим є факт, що чисельність авіаційного угруповання навколо України залишається майже незмінною з початку вторгнення, щоправда, його якісний склад суттєво погіршився". Причиною тому необхідність міняти сучасні втрачені літаки та гелікоптери на застарілі модифікації, іноді навіть знятими зі зберігання.

Разом з тим каже, що запаси крилатих ракет повітряного базування у РФ не нескінченні, але й тут немає "будь-яких приводів для оптимізму".

"Просто очікувати і сподіватися, що повітряні атаки припиняться, враховуючи нестачу у ворога засобів ураження, найгірше, що можна робити в поточній ситуації. На просте запитання: "Коли таке може статися?" існує не менш проста відповідь — ніколи", — резюмує генерал. Тим більше, що російське керівництво лобіює й проблему поповнення запасів.

Як раніше писали "Коментарі", Росія блокує місце розташування своїх кораблів та може таємно перевозити зброю. А ще портал "Коментарі" повідомляв, що РФ отримує від кількох іноземних компаній західні технології, які може використовувати для виготовлення зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини