Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може повторити подібні до Харківщини дії в ще двох областях: до чого готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може повторити подібні до Харківщини дії в ще двох областях: до чого готуватися

Генштаб буде змушений реагувати на нові виклики

15 травня 2024, 12:30 comments1414
Поділіться публікацією:

Російські війська продовжують наступ у Харківській області, переслідуючи одразу кілька цілей? Які це можуть бути цілі? Чи справді під ударами росіян можуть бути ще дві області? Видання розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

РФ може повторити подібні до Харківщини дії в ще двох областях: до чого готуватися

Російській віська. Фото: з відкритих джерел

Угруповання росіян буде дещо збільшено

Військовий експерт, екс-спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі Radio NV висловив думку, що російські окупанти намагатимуться розтягнути українські сили – зокрема й у Сумській області.

За його словами, ворог зараз має на території Курської області РФ сумарно близько 10,5 тисячі особового складу. При цьому до трьох тисяч військових наразі переміщається з 44-го армійського корпусу з території Ленінградської області.

"Тобто угруповання буде дещо збільшене. Звичайно, це не та цифра, яка дозволяє ворогові відчувати себе впевнено і сподіватися на окупацію Сум. Але клопоту вони нашим Силам оборони можуть завдати чимало", — каже експерт.

Експерт прогнозує, що серед можливих подальших дій росіян – активізація ДРГ, мінометних та артилерійських обстрілів, а також активні атаки за допомогою КАБів українського кордону.

Виклики є, вони дуже серйозні

Військовий експерт Петро Черник в ефірі телеканалу "Київ24" заявив, що російські війська можуть спробувати повторити дії, які зараз відбуваються на Харківщині, ще в двох областях.

"Я не чекаю від них жодних сюрпризів. Для мене те, що відбулася рейдова операція по Харківщині, – абсолютно прийнятний сценарій. Це ми чомусь дійшли висновку, що противник уже вихолостився, і ми з дня на день думаємо," а раптом пронесе"", – зазначив експерт.

Черник наголосив, що це війна екзистенційного порядку. Російські загарбники "б'ються на смерть за свою "імперію".

"Чи можливі подібні такі ж дії на Сумщині і навіть на Київщині. Чому ні? Я не стверджую на 100%, що вони будуть. Але що від них цього слід очікувати – однозначно так. сконцентровані – до 40 тисяч військовослужбовців на 750 кілометрів. Для такого режиму, що турбує, щоб "тріпати" нас і найголовніше – всередині розганяти паніку, що ось-ось настане військовий апокаліпсис, цих сил достатньо", – підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – що стане визначальним фактором у війні: чому тепер США доводиться поспішати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини