Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ може готувати наступ на півдні: полковник ЗСУ назвав неочікуваний сценарій
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ може готувати наступ на півдні: полковник ЗСУ назвав неочікуваний сценарій

Роман Світан наголосив, що загроза таких рейдових атак більш ймовірна на Херсонському напрямку.

24 липня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:

 Роман Світан, військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі, повідомив, що російські окупаційні війська продовжують штурмувати українські території з метою подальшого просування. Зокрема, Росія збільшує кількість особового складу на Запорізькому напрямку.

РФ може готувати наступ на півдні: полковник ЗСУ назвав неочікуваний сценарій

Наступ РФ на Запоріжжі (фото з відкритих джерел)

За його словами, військові угрупування противника посилюються на Запорізькому та Херсонському напрямках, що пов'язано з відновленням автомобільних та залізничних доріг. Однак, на думку експерта, таке збільшення сил не дасть можливості створити серйозні наступальні угруповання, а спрямоване на безпеку захоплених територій.

Світан зазначив, що великі наступальні операції росіян малоймовірні, але можливі дрібні операції, зокрема форсування Дніпра диверсійно-розвідувальними групами для розтягування фронту. Він вважає, що загроза таких рейдових атак більш ймовірна на Херсонському напрямку.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яку тактику РФ використовує щодо переговорів з Україною. Незважаючи на те, що російський наступ не має успіху, адже ЗСУ тримають удар, відкидаючи противника, Кремль продовжує гнати вперед своїх вояк.

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "Радіо NV" висловив думку, що Росія намагається примусити Україну та західних партнерів до перемир'я. Він також додав, що з технікою в окупантів наразі значно більші проблеми, ніж з особовим складом. За словами експерта, Росія наразі не може компенсувати навіть половини втрат, які їм завдають ЗСУ.

Експерт також відзначив, що наразі Кремль спрямував усі свої сили для цієї мети. Зокрема, йдеться про тиск на фронті та удари в тили, якими Москва намагається показати "безсилля української ППО". Йде дуже добре продумана кампанія для того, щоб зламати не нашу армію.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини