Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яку тактику РФ використовує щодо переговорів з Україною: де може активізуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку тактику РФ використовує щодо переговорів з Україною: де може активізуватися

Наразі Росія намагається зламати тил, аби переконати, що перемогти її у війні неможливо

24 липня 2024, 08:00
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що російський наступ не має успіху, адже ЗСУ тримають удар, відкидаючи противника, Кремль продовжує гнати вперед своїх вояк. Яку мету переслідує Путін? Чи може ще ворог вдарити там, де ми не очікуємо? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Яку тактику РФ використовує щодо переговорів з Україною: де може активізуватися

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У росіян зараз ідея, щоб дотиснути тил

Військовий експерт, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "Радіо NV" висловив думку, що Росія намагається примусити Україну та західних партнерів до перемир'я. 

"Росіяни не можуть довго нести втрати такого масштабу. Їхня армія сточується. До того ж спершу сточується залізо, а вже потім м'ясо. Людей вони ще більш-менш якось поповнюють і ще певний час зможуть. Хоча якість цих людей зменшується з кожним набором. І вже на Харківщині це вистрілило, оскільки там був величезний відсоток новобранців", – переконаний Дикий.

Він також додав, що з технікою в окупантів наразі значно більші проблеми, ніж з особовим складом. За словами експерта, Росія наразі не може компенсувати навіть половини втрат, які їм завдають ЗСУ.

"Чому вони (росіяни – ред.) зараз не призупиняються, кидають знову і знову повністю знищені частини в наступ. Їм зараз дуже важливо переламати нас психологічно. Вони намагаються створити й у нас і в наших західних союзників ілюзію. Вони дуже відчайдушно блефують, насаджують меседж про те, що Росія здатна роками вести війну такої інтенсивності. А якщо так – вона просто приречена в ній перемогти. Адже очевидно, що ані ми, ані Захід таку війну 10 років вести не будуть", – зазначив Дикий.

Експерт також відзначив, що наразі Кремль спрямував усі свої сили для цієї мети. Зокрема, йдеться про тиск на фронті та удари в тили, якими Москва намагається показати "безсилля української ППО". Йде дуже добре продумана кампанія для того, щоб зламати не нашу армію. Адже тут вони зрозуміли, що не світить. У них зараз ідея, щоб дотиснути тил. Аби у нас сформувалася помилкова картина про те, що запаси й ресурси у РФ нескінченні й що так вони роками можуть наступати.

На півдні Запорізької області ворог може активізуватися

Колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі "ТСН" заявив, що на фронті в українських захисників буде стратегічна оборона. Жодних контрнаступальних заходів найближчим часом ми не побачимо, оскільки для цього немає ресурсів. 

Водночас, говорячи про те, де росіяни можуть активізуватися, він висловив упевненість, що це буде саме південь України, а не схід, до якого зараз прикута вся увага.

"Скажу дещо непопулярну річ. Зараз вся увага прикута до сходу нашої країни, знов ворог починає активізуватись на Харківщині, бачимо, що він перекидає туди ресурс. Але все ж таки я певен в тому, що ворог у найближчій перспективі свої накопичені ресурси, які зосередив на півдні Запорізької області, буде намагатись трансформувати в територіальні здобутки. Бо не просто так постійно розповідають мешканці Маріуполя про прибуття військових кораблів російської армії, а також про кораблі, які доставляють вантажі військового призначення в порт Маріуполя. Я думаю, що ворог здійснює там накопичення ресурсів і скоріш за все він буде намагатись використати ці ресурси відповідним чином саме на Запорізькому напрямку", – зазначив Селезньов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спостерігається серйозний приріст: у яку область окупанти перекидають резерви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини