Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ кинула в бій танкові полки: яке завдання поставив Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ кинула в бій танкові полки: яке завдання поставив Кремль

Окупнати знову намагаються вийти на межі Луганської області

18 червня 2024, 16:27 comments1550
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська посилюють атаки, щоби вийти на кордони Луганської області. У бій уже кинуто танкові полки загарбників. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Третя окрема штурмова бригада в соцмережі.

РФ кинула в бій танкові полки: яке завдання поставив Кремль

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У бригаді уточнили, що смуга фронту Третьої штурмової у Харківській області, що межує з Луганською областю, сьогодні є однією з найінтенсивніших ділянок наступу ворога.

"Найближче завдання окупантів – вийти до населених пунктів Чернещина – Первомайське, з наступним захопленням населеного пункту Борова", – пишуть військові.

Зазначається, що проти підрозділів третьої штурмової бригади було кинуто 3-ю та 144-ю дивізії 20-ї армії РФ. Ворог наступає танковими полками, приваблює значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК та спецназівців. Застосовує FPV, КАБи та хімічну зброю.

При цьому українські захисники уточнили, що з травня бійці бригади знищили близько 1068 росіян, ще майже 2292 — це поранені.

"На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили в кількості 250-400 солдатів ЗС РФ щотижня", — пояснили військові.

Бригада зазначила, що незважаючи на переважну кількість противника та відсутність резервів, вона продовжує вже більше місяця утримувати певні рубежі.

Раніше про "ударний кулак" росіян на цій ділянці фронту писав аналітичний проект DeepState.

Читайте також на порталі "Коментарі" — британська розвідка зазначає, що російські окупанти, найімовірніше, могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу одному з основних шляхів постачання Сил оборони Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ab3army/4216

Новини