Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ катувала українців до смерті: в ООН зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ катувала українців до смерті: в ООН зробили заяву

Комісія ООН відвідала деокуповані частини України у Херсонській та Запорізькій областях

25 вересня 2023, 16:44 comments3650
Поділіться публікацією:

В ООН підтвердили, що Росія застосовувала на окупованих частинах України методи тортур, які були настільки жорстокими, що спричинили загибель деяких полонених українців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Комісії з розслідування ситуації в Україні Ерік Мозе, пише "Sky News".

РФ катувала українців до смерті: в ООН зробили заяву

ООН. Фото - з відкритих джерел

Мозе також повідомив Раді ООН з прав людини в Женеві, що його команда зібрала додаткові відомості, що вказують на те, що застосування тортур російськими збройними силами в контрольованих районах було масштабним і систематичним.

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що спричиняли смерть жертви", – зазначив Мозе.

Він зазначив, що його команда відвідала деокуповані частини України у Херсонській та Запорізькій областях, після чого було встановлено, що тортури застосовувалися переважно у центрах ув'язнення, якими керують російські окупанти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина відреагувала на пропозицію Зеленського виключити РФ із Ради безпеки ООН.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський після виступу перед Генасамблеєю ООН виступив і перед Радбезом цієї організації. Зокрема, закликав до її реформування, розкритикувавши "брехунців" з Росії, які загнали ООН у глухий кут. Він також провів на полях ГА ООН зустрічі із представниками Албанії, США, Чилі, Єврокомісії, Румунії, Болгарії, Німеччини, Бразилії. Якими є перспективи реформування ООН? Як оцінюєте виступ Зеленського, його зустрічі, проміжні результати перебування у Штатах? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини