Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ кардинально змінює підхід до обстрілів України: що буде восени
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ кардинально змінює підхід до обстрілів України: що буде восени

Ворожі удари літа-осені поточного року суттєво відрізняються від перших ударів РФ.

12 вересня 2024, 19:55 comments2033
Поділіться публікацією:

 Росія, з початком повномасштабного вторгнення, постійно вдосконалює тактику обстрілів України, і є прогнози, що восени 2024 року ці атаки можуть стати більш масованими, особливо в період опалювального сезону, коли енергетична інфраструктура буде частіше під прицілом. Експерти, як зазначає видання BBC Україна, мають різні думки щодо інтенсивності обстрілів.

РФ кардинально змінює підхід до обстрілів України: що буде восени

Атака РФ по Україні (фото з відкритих джерел)

Авіаексперт Валерій Романенко вважає, що інтенсивність ракетних ударів зросте, оскільки Росія не використовує весь потенціал своїх ракет і шукає слабкі місця в системах української протиповітряної оборони (ППО). Водночас військовий оглядач Олександр Коваленко припускає, що кількість атак у вересні навряд чи перевершить серпень, і російські війська, швидше за все, будуть орієнтуватися на опалювальний сезон для нових масованих ударів.

"Вересень за активністю як ракетної компоненти, так і Shahed-131/136 не повинен стати більш інтенсивним, або рівним серпню. Не виключено, що зараз командування російських військ у питаннях ракетних ударів та дронових нальотів більше орієнтуватиметься на опалювальний сезон", – написав Коваленко.

Також є припущення, що Росія може використовувати більше ракет з балістичною траєкторією, особливо якщо отримала військову допомогу від Ірану. Оглядачі вказують, що характер атак 2024 року відрізняється від попередніх періодів. Змінилися засоби, що використовуються для комбінованих ударів, і вибір цілей, що робить удари більш складними та непередбачуваними

"Противник змінив і склад засобів, що використовуються для комбінованих ударів, і характер застосування тих чи інших ракет і дронів, і вибір цілей", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в РФ відзвітували про ракетні обстріли українських містРосія 3 та 4 вересня завдала масованих ракетних ударів по Полтаві та Львову, внаслідок яких загинуло щонайменше 60 осіб. В офіційній заяві Міністерства оборони Росії прозвучало: "Цілей удару досягнуто. Усі призначені об'єкти уражено". Ця цинічна заява з'явилася після обстрілів, що спричинили значні руйнування в обох містах.   
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини