Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ імітує захоплення чергового міста Донбасу, щоб показати "перемогу", - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ імітує захоплення чергового міста Донбасу, щоб показати "перемогу", - ISW

Російські пропагандисти стверджували, що найманці ПВК "Вагнера" нібито просунулися біля південних околиць Бахмута

21 жовтня 2022, 08:45 comments1054
Поділіться публікацією:

Російські окупанти імітують захоплення Бахмута, щоби виглядати "переможцями" хоча б на одному напрямку. На тлі втрат, що тривають на північному сході і півдні України, росіянам доводиться "вичавлювати" уявні успіхи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ імітує захоплення чергового міста Донбасу, щоб показати "перемогу", - ISW

Окупанти постійно обстрілюють Бахмут. Фото facebook.com/pavlokyrylenko.donoda

Аналітики зазначають, що 20 жовтня рашисти продовжили завдання наземних ударів у Донецькій області. У Генштабі України зазначали, що ЗСУ відбивали атаки окупантів у районі Бахмута: на північний схід від міста в районі Бахмутського, а також на південний захід від населеного пункту, в районі Досвідченого.

Однак російські пропагандисти стверджували, що найманці ПВК "Вагнера" нібито просунулися біля південних околиць Бахмута. Також блогери-рашисти і так звані "військори" намагалися видати за правду те, що українські ударні групи нібито могли передислокуватися на бахмутському напрямку, щоб "стримати наступ "Вагнера". Крім того, пропагандисти стверджували, що окупанти нібито вперше за п'ять днів змогли досягти "мінімального успіху" в Соледарі, який знаходиться за 12 кілометрів від Бахмута.

"ISW не може самостійно перевірити ці заяви Росії. Російське видання РІА опублікувало карту 20 жовтня, яка показує контроль України над більшою частиною Бахмута, незважаючи на неодноразові заяви численних російських джерел про те, що російські сили діють у самому Бахмуті, підтверджуючи оцінку ISW про те, що російські сили, ймовірно, фальсифікують заяви про настання в районі Бахмута, щоб зобразити себе переможцями принаймні в одному секторі на тлі втрат, що продовжуються, на північному сході і півдні України", — резюмували аналітики.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ліз Трасс іде: чому прем'єром Британії знову може стати Джонсон – що це означає для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло — тривожні заяви Лукашенка та Генштабу ЗСУ : чому загроза вторгнення з РБ зросла в рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини