Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ хотіла впіймати Генштаб на інформаційний гачок. Її старання виявилися марними
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хотіла впіймати Генштаб на інформаційний гачок. Її старання виявилися марними

Видання Forbs повідомило про те, що начебто Росія зуміла знищити в Україні дві батареї ЗРК Patriot. Разом з тим, як відзначила екс-заступниця міністра оборони Ганна Маляр, РФ хотіла впіймати Генштаб на «інформаційний гачок»

11 березня 2024, 13:40 comments1816
Поділіться публікацією:

Видання Forbes стверджує, що росіянам вперше з часів повномасштабного вторгнення вдалося знищити дві батареї ЗРК Patriot. Начебто, це сталося поблизу Покровська.

РФ хотіла впіймати Генштаб на інформаційний гачок. Її старання виявилися марними

ЗРК Patriot

За інформацією журналістів, росіяни начебто виявили батареї "Патріот" і дуже швидко відреагували на знахідку вразивши її ракетами "Іскандер". Начебто удари були точні, дві пускові батареї вибухнули, очевидно, екіпаж загинув.

Про те, що росіяни, ймовірно, знищили батареї "Патріот" заявив також німецький журналіст Юліан Репке.

При цьому, в Міноборони РФ розповсюдили відео удару по українських ЗРК С-300. Проте в ньому не вказано, що мова йде про враження американської ЗРК "Патріот".

Як відзначив у Фейсбуці військовий Юрій Касьянов, росіяни, ймовірно, знищили "Патріот", бо в Україні не вистачає дронів середньої дальності. Окрім того, за його словами, саме з допомогою безпілотників необхідно кошмарити і вдень, і вночі російські аеродроми і знищувати ворожу авіацію, яка скидає на позиції Сил оборони КАБи.

"Або ризикувати "Патріотами", підтягувати їх ближче до лінії фронту, розкривати "парасольку ППО" над передовими позиціями. Інших варіантів немає",
— підкреслив військовий.

Разом з тим, колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр відзначила, що деякі новини військового характеру запускаються ворогом з так званою розвідувальною метою.

За її словами, тут механізм простий. Спочатку якісь джерела повідомляють інформацію про знищення противником якоїсь військової техніки в Україні, наприклад, ЗРК "Патріот". Далі, відзначила Маляр, ворог очікує на інформацію із цього приводу.

"Очікують реакцію наших ЗСУ чи бодай когось публічного. Будь-яка інформація у цій ситуації — спростування, підтвердження, уточнення — працює проти нас",
— підкреслила Маляр.

Саме тому, додала вона, в таких ситуація не потрібно ні підтверджувати інформацію, ні спростовувати її. І це є свідченням того, що в Генштабі не заковтнули інформаційний гачок росіян.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що минулого року росіяни змогли пошкодити установку "Патріот".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 березня 2024, 13:58

Непереконливо (не)виправдали свою (не)переможну брехню! Коли у корумпованих немає стратегічних успіхів то для виправдання брехня якраз воно.


Новини