Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ хоче захопити родовище важливого металу на Донеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ хоче захопити родовище важливого металу на Донеччині

Ворог напряму просувається до одного з населених пунктів, щоб заволодіти багатими ресурсами.

14 жовтня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

 З початку повномасштабної агресії Росії проти України, багато хто вважає, що головною метою окупантів є захоплення територій. Проте важливим аспектом російської стратегії є заволодіння українськими природними ресурсами, що має велике економічне значення для Москви.

РФ хоче захопити родовище важливого металу на Донеччині

Шевченківське родовище літію (фото з відкритих джерел)

Про це свідчить і активне просування російських військ у Донецькій області, що, за даними німецького військового експерта під псевдонімом Tendar, пов'язане з бажанням захопити одне з українських літієвих родовищ. На платформі X він зазначив, що окупанти прямують до Шевченківського родовища літію.

"Якщо переглянути мої карти, стане очевидним, що російські війська рухаються прямо в напрямку Шевченківського родовища літію. Це точно не випадковість," — підкреслив експерт.

Шевченкове, що знаходиться на Донеччині, відоме своїми великими запасами літієвої руди, яка є ключовою для виробництва акумуляторів та інших високотехнологічних продуктів.

Крім літію, родовище також містить тантал, рубідій, ніобій та інші рідкісні елементи, необхідні для сучасних технологій. Це і є причиною, чому Кремль так прагне захопити ці території. Крім того, у Сумській та Харківській областях є значні запаси титану, які також представляють інтерес для російської влади.

З огляду на те, що російські ресурси виснажуються, Кремль намагається використати українські поклади для підтримки власної економіки та промисловості.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що штурм росіян на Харківщині провалився. На Харківському напрямку противник здійснив чергову спробу штурму та намагався просунутися до українських позицій малими групами. Втім, завдяки діям воїнів "Спартану" російський штурм не вдався.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини