Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готує професійні ДРГ: у ЗСУ розповіли про плани ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готує професійні ДРГ: у ЗСУ розповіли про плани ворога

Українські захисники застосовують певні тактичні прийоми проти ворожих ДРГ

12 червня 2024, 09:40 comments1022
Поділіться публікацією:

Країна-агресор відправляє досить професійні диверсійно-розвідувальні групи для проникнення українським кордоном. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив речник Оперативно-тактичного угруповання військ "Північ" Вадим Мисник.

РФ готує професійні ДРГ: у ЗСУ розповіли про плани ворога

Російські ДРГ. Фото: із відкритих джерел

"Наша розвідка відстежує дії сил, що перебувають по той бік кордону. І, звичайно, весь час — і минулого року, і цього року, і взимку, і навесні — тут працюють професійні диверсанти саме з боку РФ. Не треба недооцінювати ворога" , — заявив прес-секретар ОТГ "Сєвєрськ".

За словами Вадима Мисника, українські захисники застосовують певні тактичні прийоми, щоб навіть на підході до кордону була можливість виявляти та знищувати групи окупантів.

Спікеру також поставили питання, чи є кадировці у складі цих російських ДРГ. На це Вадим Мисник відповів, що вони не мають такої інформації про розвідувальні групи окупантів. Як правило, найбільше кадировці виконують завдання як загороджувальні загони. І як показує досвід, у штурмових чи розвідгрупах їх не дуже активно застосовували.

Варто зазначити, що російські окупанти продовжують використовувати диверсійно-розвідувальні групи для заходу на територію України, особливо їх багато на Сумщині. Раніше була активність ворожих ДРГ і Харківської області, але останнім часом вона знизилася. Щодо Чернігівщини також активності ворожих ДРГ не фіксується.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Донеччині тривають важкі бої. Росіяни не припиняють спроби продавити оборону ЗСУ. Як ЗСУ протистоять окупантам у Донецькій області? Чому РФ збожеволіла на Годиновому Яру? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у НАТО не всі за скоординований підхід до підтримки України: хто проти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини