Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готує новий наступ влітку: чого очікувати від ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готує новий наступ влітку: чого очікувати від ворога

За словами Мусієнка, РФ розраховує на те, що Україна не встигне отримати західне озброєння

17 березня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Російсько-українська війна  продовжується  і Росія може  розпочати нову велику наступальну операцію  літом  цього року, повідомив в ефірі телемарафону  очільник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.  

РФ готує новий наступ влітку: чого очікувати від ворога

Росіяни можуть піти у новий наступ (фото з відкритих джерел)

"Зрозуміло, що будуть намагатися перегрупуватися нашвидкуруч, взяти місяць-півтора паузи та спробувати влітку просунутися, оскільки вважають, що західна допомога не доїде вчасно. Але я думаю, що  Україна на літо вже певне озброєння від наших партнерів отримає, та й наші позиції точно не будуть у гіршому стані", – продовжив військовий експерт.

Мусієнко ще висловився щодо  інформації про можливість  нової  хвилі мобілізації в Росії опісля президентської   кампанії. 

"Та інформація, яка зараз є мережі про те, що РФ хоче призвати ще 300 тисяч людей, нібито вже є накази Шойгу, можливо вони це й планують. Але, по-перше, я не думаю, що вдасться 300 тисяч за два місяці зібрати. І, по-друге, я передбачаю, що це буде така собі Будьонівська гвардія, кавалерія, тільки без коней. Тому що озброєння вони точно не встигнуть отримати", – переконаний  Мусієнко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни вербують українців на війну проти України. На тимчасово окупованих територіях росіяни проводять рекрутинг українців на війну проти своєї батьківщини. 

За інформацією Центр національного спротиву, на тимчасово окупованих територіях сходу України та Криму росіяни агітують чоловіків вступати до лав ЗС РФ та укладати контракти. Повідомляється, що в анексованому Криму місцевих строковиків заманюють контрактами.   При цьому, відзначає Центр спротиву, грошові виплати для українців за підписання контракту менші, ніж в інших регіонах РФ.  
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини