Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готує нові серйозні атаки по енергетиці України: до чого готуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готує нові серйозні атаки по енергетиці України: до чого готуватися

Герман Галущенко повідомив, що енергетики роблять все, щоб найгірші сценарії не реалізувалися.

21 квітня 2024, 19:15
Поділіться публікацією:








Як повідомляє міністр енергетики  нашої країни Герман Галущенко, країна-агресор РФ буде  продовжувати  атакувати українські енергетичні об'єкти та оприлюднив сценарії відключення світла в українських регіонах.

РФ готує нові серйозні атаки по енергетиці України: до чого готуватися

РФ готує нові атаки по енергетиці України(фото з відкритих джерел)

"На жаль, нема ніяких сумнівів у тому, що атаки ворога будуть продовжуватись. Проте енергосистема цілісна. Тотального блекауту в країні не буде", — сказав  глава енергетичного відомства в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Хоча  тотальних вимкнень світла не буде, Галущенко нагадав, що потрібно готуватися до будь-якого сценарію  та наголошує, що енергетики  докладають всіх зусиль, щоб  такі погані  сценарії не реалізувались.

"Як уже показує досвід минулого календарного року, ми свого слова дотримуємось", — завершив  Герман Галущенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Кабмін зняв мораторій на відключення комунальних послугЯк пояснив голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус – причиною такого резонансного рішення є те, що матеріально забезпечені українці нібито почали зловживати нормами та накопичувати борги за електроенергію. 

Фахівець із держполітики у паливно-енергетичному комплексі, доктор наук з державного управління Геннадій Рябцев акцентує, що рішення, яке схвалив Кабмін щодо скасування відповідного мораторію, було очікуваним. Про це неодноразово просили учасники енергетичного ринку.

Тому, продовжує він, уряд ухвалив це рішення. І воно, наголошує Геннадій Рябцев, спрямоване насамперед на юросіб, які, маючи можливість оплачувати ЖКП, із суб'єктивних причин перестали це робити у 3 та 4 кварталі 2023 року.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини